18 maart 2021 - 1 min leestijd

FME vraagt na uitslag verkiezingen focus politiek op herstelplan

FME verzoekt de straks onderhandelende partijen daarom ook om éérst een herstelplan op te stellen en deze zo snel mogelijk aan de Tweede Kamer voor te leggen, voordat de overige onderwerpen van een regeerakkoord aan bod komen.

Dezentjé: “Nederland staat voor enorme uitdagingen, zoals grote transities rondom klimaat, arbeidsmarkt en gezondheidszorg. Technologie is de sleutel om deze transities in goede banen te leiden en een ‘nieuw normaal’ te creëren die de manier waarop we met elkaar samenleven zal verbeteren. Maar dan moeten de bedrijven in de technologische sector wel op volle kracht vooruit kunnen”.

Ook wil FME dat er in het herstelbeleid een Deeltijd WW-regeling wordt opgenomen. Deze regeling kunnen bedrijven tijdens bijzondere economische omstandigheden gebruiken om vakmensen te behouden met de werknemersrechten die gelden in normale economische tijden. “Deze regeling zorgt voor een win-win situatie. Bedrijven houden hun mensen en daarmee ‘knowhow’ binnenboord en er is geen grootschalige subsidie van de overheid voor nodig”. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden