13 november 2020 - 3 min leestijd

Formnext Connect slaagt als het digitale hart van de internationale AM-industrie

“Zelfs in een puur digitaal formaat is Formnet onmisbaar”, stelt Sascha Wenzler, vice-president van de beurs. Deze week vinden 8541 actieve deelnemers een plekje achter hun computer om de additieve manufacturing-wereld te bespreken. 

Formnext Connect trok 203 exposanten met ongeveer 2200 vertegenwoordigers en presenteerde 1412 producten. Verder werden 23311 nieuwe contacten en 4733 zakelijke bijeenkomsten in de vorm van videogesprekken mogelijk gemaakt. De 221 lezingen en presentaties van het spraakmakende programma van podiumevenementen en sessies werden bekeken door 45.000 toeschouwers. Hier bespraken experts van over de hele wereld huidige en toekomstige trends, ontwikkelingen en toepassingen in verschillende webinars en discussiepanels.

Met internationale productlanceringen, waaronder tal van nieuwe materialen, een SLM-machine met 12 lasers en nabewerkingsoplossingen voor afwerken, ontpoederen en uitharden en spannende nieuwe ontwikkelingen die werden getoond, toonde Formnext Connect aan dat de AM-industrie zeer innovatief blijft, zelfs in dit jaar van corona, en heeft dringend behoefte aan een internationaal platform voor zakelijke kansen en netwerken. “Het nieuw ontwikkelde digitale formaat van Formnext Connect heeft ons in staat gesteld om te voldoen aan de vraag van de AM-gemeenschap en doelsectoren naar dialoog, zaken en innovatie”, aldus Sascha F. Wenzler, Vice President Formnext bij Mesago Messe Frankfurt GmbH. “Formnext heeft hiermee aangetoond dat het zelfs in een puur digitaal formaat onmisbaar is als wereldwijd belangrijke katalysator voor de technologische en economische ontwikkeling van deze toekomstgerichte industrie.”

Raket

In het contentprogramma presenteerden Formnext Connect en de TCT Conference @ Formnext de huidige trends en belangrijke innovaties uit de wereld van AM, en gaven ze een gedetailleerd inzicht in technologische vooruitgang. Bovendien koppelde het door AI ondersteunde matchmakingplatform exposanten met deelnemers overal. Een altijd aanwezige begeleiding van Formnext Connect was het gevarieerde programma van de Additive Manufacturing Capital Studio met zijn gasten. Dit werd uitgezonden op het hoofdpodium met inachtneming van verschillende tijdzones, en bood een gevarieerd programma met een aantal spraakmakende namen. Er waren discussiepanels met technologie-experts van de verschillende exposanten en interviews met vertegenwoordigers uit verschillende gebruikersindustrieën, waaronder de auto-industrie, de ruimtevaart, de bouw, de machinebouw, de geneeskunde en de gereedschaps- en matrijzenbouw.

Dayle Alexander en Oluseun Taiwo (Virgin Orbit), Dr.Eliana Fu (Relativity Space), Melissa Orme (Boeing) en Hauke ​​Schultz (Airbus), bijvoorbeeld, rapporteerden over AM-componenten in de vliegtuigbouw en een volledig 3D-geprinte raket .

Automobieltoepassingen werden besproken in presentaties door Martin Bock (Audi), Dr. Martin Goede (Volkswagen), Dr. Martin Hillebrecht (EDAG), Carsten Merklein (Schaeffler) en Markus Schnell (Continental). AM is niet langer beperkt tot prototyping; het wordt al gebruikt in live productieomgevingen en speelt in op uitdagingen met betrekking tot kostenefficiëntie, snelheid en productievolume.

Andere sprekers waren onder meer Satoshi Abe (Panasonic), Franz Bosbach (KSB), Stephen Fitzpatrick (National Manufacturing Institute Scotland), Sherry Handel (AMGTA), Güngör Kara (Ottobock), Dr.Cora Lüders-Theuerkauf (Medical goes Additive), Gerret Lukas (RWTH Aachen), Prof. Dr. Jens Telgkamp (HAW), Douglas Woods (AMT), en nog veel meer.

De deelnemers kregen ook waardevolle informatie uit de eerste hand over belangrijke markten, waaronder Israël, Japan, Rusland en de Verenigde Staten, en nieuwe markten zoals het partnerland China.

Formnext 2021 keert terug naar Frankfurt am Main van 16 tot 19 november 2021.

[beeld Mesago / Mathias Kutt]

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden