2 mei 2017 - 2 min leestijd

Forse omzetstijging tot ruim twee miljard voor Siemens Nederland

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september 2016, realiseerde Siemens Nederland N.V. een forse stijging van de omzet tot EUR 2.100 miljoen. De orderontvangst kwam uit op EUR 925 miljoen. De netto winst bedroeg EUR 169 miljoen. Aan het einde van het boekjaar 2016 had Siemens Nederland 2.259 medewerkers in vaste dienst.

 

“Het is verheugend om te zien dat de financieel-economische crisis achter ons ligt. De bv Nederland profiteert van de economische groei en biedt ook Siemens Nederland tal van kansen”, aldus bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland. “Die kansen zien we niet alleen in het ‘smart’ maken van de infrastructuur, de gebouwde omgeving en de industrie, maar ook in het betaalbaar houden van de gezondheidszorg”. Siemens Nederland kon het boekjaar afsluiten met een omzet van ruim twee miljard euro, mede door de turnkey bouw van het nearshore windpark Westermeerwind en de levering van de turbines voor het offshore windpark Gemini. “Samen met een gezonde orderontvangst en winst over de volle breedte van ons portfolio in het afgelopen jaar, geeft dit ons vertrouwen en continuïteit voor de komende jaren”.

 

Elektrificering

Siemens levert haar klanten een breed portfolio aan oplossingen op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Van der Touw: “De groeimarkten die we zien en worden gestimuleerd door het economisch herstel, vallen één op één samen met ons portfolio. Je kunt dan denken aan oplossingen voor de offshore-business, de industrie, energiemanagement of verkeerstechniek”.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden