2 mei 2017 - 1 min leestijd

Gebuikers vinden CAD in de cloud nauwelijks interessant

CAD in de cloud is de grootste trend volgens de producenten. Gebruikers zijn echter nog maar nauwelijks geinteresseerd hier in. Dat blijkt uit onderzoek van Britse onderzoeksbureau Business Advantage.

 

Business Advantage ondervroeg 635 CAD-managers en -gebruikers in verschillende landen voor hun jaarlijkse Worldwide CAD Trends Survey. Het onderzoek omvat onder andere 3D-modelling, CAD in de cloud en 3D printing.

Een tweede trend is de groei in 3D modelling. Die zal naar verwachting vier maal zo groot zijn in de architectuur en bouw (AEC) dan in de productie. De groei in het gebruik van PDM was vorig jaar meer dan het dubbele dan was voorspeld.
Het gebruik van simulatie was vorig jaar eveneens meer dan het dubbele dan voorspeld. Het gebruik van PLM zal naar verwachting dit jaar groeien met 19% en de komende 3 tot 5 jaar met 43% De voor dit jaar verwachte groei van 3D printing zal oplopen tot 50%, waarvan 39% in de productie en 110% in AEC. Tot slot zal het gebruik van CAD in de cloud dit jaar verdubbelen en de komende 3 tot 5 jaar verdriedubbelen, met name in AEC.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden