2 mei 2017 - 2 min leestijd

Gene Haas Foundation doneert $ 500.000 extra aan studiebeurzen voor verspaning en CNC-mechanica in Europa

Haas Automation Europe (HAE) meldt dat de Gene Haas Foundation (GHF) $ 500.000 (ca. € 445.000) extra zal verdelen onder 38 onderwijsinstellingen in 15 Europese landen. Het geld is een donatie van Gene Haas, de oprichter van Haas Automation. Het zal worden aangewend ter ondersteuning van studiebeurzen voor CNC-verspaning en CNC-mechanica. Deze nieuwe donatieronde brengt het totale bedrag aan donaties door de GHF in Europa sinds 2015 op maar liefst bijna $ 1 miljoen.

 

De GHF-middelen zijn bedoeld om leerlingen/studenten en hun ouders te helpen inschrijvingsgeld te bekostigen. De 38 onderwijsinstellingen waarvan de aanvraag goedgekeurd is voor 2016, ontvangen elk een aandeel van $ 407.445.

Het gaat om aanvragers in België, Bosnië, Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Litouwen, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Rusland en Oekraïne. In Polen is er $ 46.000 te verdelen over twee onderwijsinstellingen. In Spanje wordt er $ 69.000 verdeeld over vijf onderwijsinstellingen. In België is er $ 54.000 te verdelen over tien onderwijsinstellingen. In totaal zullen meer dan 2.000 leerlingen/studenten genieten van de toegekende bedragen van de GHF.

 

Koesteren

Er is ook een bedrag van $ 30.000 opzijgelegd voor lesgeversopleiding in Portugal. Extra middelen zullen lesgeversopleiding in Polen en Duitsland financieren, wat het totale uitgekeerde bedrag door de GHF voor dit jaar op ongeveer $ 500.000 brengt.

De studiebeurzen worden beheerd in samenwerking met Haas Automation en het Amerikaanse National Institute for Metalworking Skills (NIMS). In Europa is het Simon Vanmaekelbergh, HTEC and Educational Partnership Coordinator bij Haas Automation Europe, die het project in goede banen heeft geleid en heeft toegezien op het toekennen van de bedragen.

“De studiebeurzen maken deel uit van het niet-aflatende engagement van Gene Haas om technisch onderwijs te steunen”, zegt hij. “Wij geloven dat we hardwerkende CNC-professionals in wording moeten koesteren. Deze steun zal helpen om op het hele continent de aanvoer van goed opgeleide mensen voor de maakindustrie veilig te stellen.”

De Gene Haas Foundation verleent studiebeurzen op drie continenten. Het Haas Technical Education Center-netwerk (HTEC) ondersteunt duizenden verspaningsopleidingen en programma’s voor vorming rond verspaning in Noord-Amerika, Europa en Afrika. Het wordt binnenkort uitgebreid naar Azië.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden