2 mei 2017 - 3 min leestijd

High-Resolution Handheld 3-D Scanner ‘Space Spider’ van Artec 3D genomineerd

Het gerenommeerde Amerikaanse vaktijdschrift ‘New Equipment Digest’ heeft de door Artec – Luxemburg ontwikkelde High Resolution Handheld 3-D Scanner ‘Space Spider’ uit 1500 nieuwe hightech-producten uitgekozen als mogelijke kanshebber voor de prestigieuze NED-Award. Edwin Rappard, directeur van 4C Creative Cad Cam Consultants in Emmen, is, als distributeur en importeur van onder andere deze nieuwe ‘Space Spider’, blij met deze nominatie.

 

“Deze nieuwe High Resolution Handheld 3-D Scanner van Artec kreeg de naam ‘Space Spider’, omdat hij speciaal in samenspraak met de NASA ontwikkeld is voor het International Space Station. Het is de ge-upgrade versie van de in 2013 met succes gelanceerde Spider Scanner. Was de Spider Scanner al een topproduct op 3-D scangebied, de ‘Space Spider’ biedt nóg meer voordelen, zoals een tien maal snellere opstart, briljante kleuren, en een gegarandeerde stabiele nauwkeurigheid door de constante bedrijfstemperatuur, wat vooral bij het scannen van technische delen erg belangrijk is”, aldus Edwin Rappard.

 

Hoge resolutie

Hij vervolgt: “NASA is erg geïnteresseerd in het nauwkeurig 3-D printen van onderdelen in de ruimte, opdat er in de toekomst minder reserveonderdelen meegenomen hoeven te worden bij ruimtereizen, wat weer gewichtsbesparing oplevert. De nieuwe ‘Space Spider 3-D scanner kan daarbij een belangrijke rol spelen, doordat er in de ruimte technische onderdelen nauwkeurig gescand kunnen worden, zodat bij behoefte aan een onderdeel, deze in de ruimte nauwkeurig geprint kunnen worden. Omdat de ‘Space Spider’ met een nauwkeurigheid scant van 50 micron bij een resolutie tot 100 micron, is hij ideaal voor CAD-toepassingen, reverse engineering en additive manufacturing. Dat deze techniek uiteraard ook op aarde uitstekend toegepast kan worden, spreekt vanzelf. Wij zijn dan als distributeur erg ingenomen met deze nieuwe ‘Space Spider’, welke een perfecte aanvulling is op ons toch al uitgebreide leveringsprogramma op 3-D scangebied”.

 

TechniShow

4 CCCC is frequent aanwezig op allerlei vakbeurzen op dit gebied, zoals onder meer op Stand 59 op de Rapid Pro Veldhoven van 1 t/m 3 maart a.s. en op Stand 11A015 van de TechniShow in Utrecht van 15 t/m 18 maart a.s.

“Hier zullen we, naast allerlei software en 3-D toepassingen, een aantal 3-D scanners presenteren en demonstreren, waaronder de nieuwe ‘Space Spider’, maar ook zijn interessant geprijsd zusje, de snelle 3-D scanner met de mooie naam ‘Eva’ “, aldus Edwin Rappard.

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden