10 augustus 2022 - 3 min leestijd

Hoffmann Group presenteert nieuwe producten catalogus 2022/2023

Hoffmann Group presenteert haar actuele productinnovaties gebundeld in de nieuwe producten catalogus 2022/2023, die een aanvulling vormt op de vorig jaar verschenen catalogusnummer 52 en vanaf 1 augustus 2022 twaalf maanden geldig zal zijn. 


Alle artikelen kunnen in de eShop worden besteld, inclusief de producten van de merken Haimer en Simtek. Zo biedt Hoffmann Group een nog ruimere keuze aan kwaliteitsgereedschappen, bedrijfsinrichtingen en persoonlijke beschermingsmiddelen voor professioneel gebruik in de werkplaats en de productie – allemaal uit één hand. In totaal zijn er ongeveer 120.000 artikelen op voorraad. 

Vorig jaar heeft Hoffmann Group de looptijd van haar productcatalogus verlengd tot twee jaar, waardoor het papierverbruik ongeveer 1000 ton per jaar lager is. De vierdelige catalogus, die door klanten vaak de “oranje bijbel” wordt genoemd, wordt nu om de twee jaar gedrukt en is inmiddels aangevuld met de genoemde nieuwe producten catalogus. Deze catalogus bevat ook producten van de merken Haimer en Simtek in de rubriek ‘Verspaning- en spantechniek’.

De Haimer Safe-Lock uittrekbeveiliging zorgt ervoor dat schachtgereedschap stevig in de spanhouder zit. Zelfs bij het bewerken van moeilijk te bewerken materialen worden ze niet door de axiale krachten naar buiten getrokken omdat de schacht in de gereedschapshouder aan de aandrijver geschroefd zit. Bijpassende volhardmetalen frezen Haimer Mill en ook Microset voorinstelapparatuur zijn nu via Hoffmann Group te koop. Daarnaast is Hoffmann Group van plan om in de toekomst ook een selectie van Garant frezen met Haimer Safe-Lock schachten in haar assortiment op te nemen. 

Een andere nieuwe toevoeging aan het assortiment is het Haimer Duo-Lock wisselkop freessysteem met dubbele conus en steunvlak. Hierdoor wordt een aanzienlijk hoger verspaningsrendement bereikt in vergelijking met de gebruikelijke modulaire systemen.

Simtek

Een ander hoogtepunt uit de nieuwe producten catalogus 2022/2023 is het grote assortiment micro-draaigereedschappen en houders van Simtek. De gereedschappen zijn ontworpen voor een breed scala van toepassingen. De AX-lijn is in het bijzonder met 283 nieuwe artikelen vertegenwoordigd in de catalogus van Hoffmann Group.

Bovendien heeft Hoffmann Group de gereedschappenfamilie “Garant Master” voor hoogwaardige verspaning uitgebreid, het assortiment gecompleteerd en ook het productassortiment “Hand- & meetgereedschap” uitgebreid. Zo kunnen schuifmaten en hoogtemeters van het merk Tesa nu draadloos meetgegevens versturen naar de Hoffmann Group Connected Tools (HCT) smartphone app via het Tesa TLC signaal. De sectie ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen’ biedt een nog grotere selectie, waaronder talrijke nieuwe Garant beschermende handschoenen. Daarnaast zijn duurzame producten uit de ‘Uvex Protecting Planet’-reeks opgenomen. Er zijn ook aantrekkelijke nieuwe toevoegingen op het gebied van bedrijfsinrichting. Het hoogtepunt is een nieuwe ESD-werkplaatswagen uit de Garant GridLine meubelserie. Deze is speciaal aangepast aan de eisen van ESD-omgevingen en voldoet aan alle eisen volgens DIN EN 61340-5-1.

Het assortiment omvat meer dan 55.000 gecertificeerde gereedschappen van het systeemmerk Garant, meer dan 17.000 gereedschappen van het kwaliteitsmerk HOLEX en artikelen van meer dan 500 andere toonaangevende merken. Van de klanten beschouwt 95 procent Hoffmann Group als voorkeursleverancier. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden