15 oktober 2021 - 3 min leestijd

Hoffmann Quality Tools opent nieuw pand in Borne

Vandaag is het nieuwe gebouw van Hoffmann Quality Tools in Borne officieel geopend door burgemeester Pierik van het dorp. Volgens Henry Blom, algemeen directeur van Hoffmann Quality Tools Nederland was zijn bedrijf het vorige pand ontgroeit. “We hebben ons ontwikkeld van handelsonderneming naar systeempartner.”

Henry Blom, algemeen directeur van Hoffmann Quality Tools is vooral trots op wat ze met het hele team hebben bereikt. “Het is een punt op de weg die we 25 jaar geleden zijn begonnen. Dit nieuwe onderkomen geeft ons energie en voelt als een springplank naar een nieuwe fase. We kunnen nu nog beter de digitaliseringsslag door te voeren.”

Ondanks dat Blom het prima naar zijn zin had in het vorige pand in Hengelo, paste het simpelweg niet meer. “We waren het gebouw ontgroeid. Aan de ene kant vanwege de hoeveelheid personeel. We werken nu met negentig mensen. Aan de andere kant zijn we ook veranderd van handelsonderneming naar systeempartner. Dat kunnen we met dit gebouw beter uitdragen”, zegt Blom.

Uitgiftesysteem

De huidige rol van Hoffmann Quality Tools ligt meer en meer in de digitalisering. “Kijk naar onze e-commerce-activiteiten. Dat betrof ‘voor corona’ 53 procent, nu is dat al bijna 60 procent. En in 2025 verwachten we dat 80 procent van onze omzet vanuit e-commerce komt; dat is een levensader voor ons.”

Ook bij zijn klanten ziet hij die verschuiving. De grotere klanten zijn al grotendeels op streek met digitalisering. In het mkb – dat 75 procent van de metaalmarkt representeert – zie je dat ook meer en meer. “Zes jaar geleden keek een mkb-klant naar onze vending machines op een beurs. In hun ogen was een uitgiftesysteem mooi, maar onbereikbaar. Vandaag de dag is een uitgiftesysteem ook voor het mkb normaal. Ik voorspel dezelfde ontwikkeling rond verdere digitalisering en automatisering. Automatiseren is straks niet uniek meer. En wij helpen daarbij. In januari brengen we een automatiseringslijn uit, inclusief robot. Laagdrempelig, high-tech en kwalitatief goed.”

Experience

Het pand heeft een vloeroppervlak van 3000 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Op de bovenste verdieping zijn de werkplekken van de meeste medewerkers gesitueerd. Tevens zijn hier diverse vergaderruimten en ontmoetingsplekken met moderne ICT- en communicatiemiddelen. 

De blikvanger op de begane grond is het Experience Center. Hier staan een 5-assig bewerkingscentrum en een CNC-draaibank. Op de begane grond bevindt zich ook een geometrische meetruimte. Verder is er in de grote hal een showroom voor persoonlijke beschermingsmiddelen en werkplaatsinrichting. Op de eerste etage bevindt zich het trainings- en opleidingscentrum, dat ruimte biedt aan honderd personen, maar ook kan worden gesplitst in twee aparte ruimtes met alle voorzieningen op het gebied van beeld en geluid. Dankzij highspeed camera’s kan op grote beeldschermen bijvoorbeeld live worden meegekeken in de machines in het Experience Center. Op termijn zal de Hoffmann Group hier ook trainingen en opleidingen gaan aanbieden.

Het pand is energieneutraal, voorzien van zonnepanelen en een aardwarmte-installatie. Deze zorgt voor koeling in de zomer en verwarming in winter. Betonkernactivering zorgt voor een constante basistemperatuur. De panelen van de zonnewering bewegen automatisch mee met de stand van de zon. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden