14 april 2023 - 1 min leestijd

In 2032 moet tweederde van de Amerikaanse auto’s elektrisch zijn

De Amerikaanse Environmental Protection Agency (federaal bureau voor volksgezondheid en milieu) heeft ambitieuze nieuwe regels voor auto’s voorgesteld, waardoor tweederde van de nieuwe auto’s in de Verenigde Staten in 2032 elektrische voertuigen moeten zijn. Het zijn de meest vergaande milieumaatregelen in het land totnogtoe.

De normn zouden ook tot gevolg hebben dat de opwarming van de aarde door auto’s wordt gehalveerd. Volgens de EPA is transport verantwoordelijk voor bijna 30% van alle broeikasgasemissies in de VS. EPA-beheerder Michael Regan noemde de regelgeving “de strengste federale vervuilingsnormen voor auto’s en vrachtwagens ooit.” 

Het bureau verwacht dat de nieuwe regels zouden betekenen dat EV’s tegen modeljaar 2032 ook bijna de helft van alle nieuwe middelzware voertuigen, zoals bestelwagens, kunnen uitmaken. Het voorstel heeft flinke impact op de Amerikaanse auto-industrie. Het heeft in ieder geval gevolgen voor de productie. EV’s hebben minder onderdelen dan traditionele verbrandingsmotoren, wat betekent dat autofabrikanten hun fabrieken en productielijnen moeten aanpassen om deze nieuwe technologie te accommoderen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden