6 juli 2018 - 2 min leestijd

Johan Boessenkool Prijs uitgereikt aan studenten Pius X College

Banen liggen voor het oprapen voor de vers afgestudeerden van het Pius X College in Almelo. Dat was de constatering van Arnold Meier, bedrijfsleider bij Machinefabriek Boessenkool bij de uitreiking van de jaarlijkse Johan Boessenkool Prijs. Een prijs voor de beste studenten van de opleiding Metaal en Elektro van het Almelose Pius X College. Het is al weer de 49ste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

“Ze hebben bij de Vakkanjers wedstrijden een hele bijzondere prestatie geleverd. Vandaar dat de Johan Boessenkool Prijs dit jaar niet aan een student, maar aan een team van vier studenten is uitgereikt. Deze studenten van het Pius hebben de afgelopen tijd laten zien dat ze een team van young professionals zijn. Tijdens de Vakkanjers wedstrijden hebben zij in Nederland de landelijke finale bereikt”, vertelt Meier. “Derhalve was het dit jaar extra moeilijk om een kandidaat te selecteren voor de Boessenkool prijs. Veel activiteiten zijn in teamverband gerealiseerd. De prijs gaat echter reglementair altijd naar een persoon. Derhalve is er gekozen om het reglement dit jaar aan te passen, mede ook omdat het voor Boessenkool dit jaar ook al een heel bijzonder jaar is. Boessenkool heeft namelijk dit jaar De Nederlandse Innovatie Prijsgewonnen. Uit een selectie van 10.000 bedrijven kwam Boessenkool als winnaar uit de bus. Derhalve is dit jaar een heel team in het zonnetje gezet en is aan alle leden van het team een prijs uitgereikt.” Behalve een oorkonde ontvingen Yannick Eilers, Jay Raamsteeboers, Gijs Bosma en Tim Dierink, ook een goed gevulde gereedschapskist passend bij hun eigen vakgebied.

 

Betrokkenheid

Machinefabriek Boessenkool wil met de prijs haar betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig (metaal-) technisch talent onderstrepen. “Goed geschoold personeel is voor ons soort bedrijven van levensbelang”, aldus directeur Eelco Osse. Machinefabriek Boessenkool realiseert uiterste precisie in metaalbewerkingen tot op grote formaten. Het bedrijf is onderdeel van de Osse Equipment Manufacturing Group. Een groep bedrijven die gekend zijn door premium kwaliteit en het vorm geven aan nieuwe technische ontwikkelingen en producten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden