13 oktober 2020 - 1 min leestijd

Kumoweld ABB Robotics Benelux partner voor Noord Nederland

Lashuis Kumoweld uit Assen is sinds woensdag 7 oktober officieel partner van robotleverancier ABB Robotics Benelux, voor de regio Noord Nederland. Door de enorme vraag naar lasrobots in Noord Nederland zijn ABB Robotics en Kumoweld de samenwerking aangegaan. Kumoweld is het eerste lashuis dat industriële lasrobots gaat leveren aan eindgebruikers, Kumoweld vult hiermee de behoefte in die bestaat in Noord Nederland.

René Kuipers van Kumoweld hierover: ‘’Kumoweld is erg trots op deze samenwerking, we zien het als een bekroning. We hebben alles nu in eigen huis om de eindgebruiker écht te ontzorgen. Met onze partners ABB, Dinse (robotlastoortsen), en EWM Hightech Welding bieden we een totaaloplossing voor robottoepassingen, over enkele maanden komen we bovendien met een revolutie als het gaat om Cobot oplossingen.’’

Naast leverancier van robotoplossingen worden de lasspecialisten van Kumoweld door middel van trainingen bij ABB Robotics opgeleid tot experts op gebied van robotlassen. Zo is Kumoweld klaar voor de toekomst van robotica. 

Beeld: Martin Visser (l) van ABB Robotics en René Kuipers van Kumoweld

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden