2 mei 2017 - 1 min leestijd

Machinefabriek Boessenkool wint ESEF Award Engineering en Design

Machinefabriek Boessenkool heeft zojuist de ESEF Award gewonnen tijdens de opening van de TechniShow / ESEF in de Utrechtse Jaarbeurs. Het bedrijf heeft de prijs gewonnen voor Drone4Agro, waarmee men onbemand kan sproeien van gewassen

 

Machinefabriek Boessenkool heeft een drone ontwikkeld voor het besproeien van gewassen, dat eind dit jaar/begin volgend jaar op de markt zal worden gebracht. Met 150 kg draagvermogen en een actieradius van 45 minuten, kan de Drone4Agro ruim 2 hectare in vooraf ingestelde patronen onbemand besproeien. De Drone4Agro wordt GPS gestuurd en biedt mogelijkheid voor koppeling van vision systemen. Elektriciteit en vloeistof kunnen onbemand geladen worden. De makers zien een marktpotentie van 10.000 drones per jaar.

Volgens de jury is een dronetoepassing op dit formaat is zeker uniek en zou wel eens de toekomstige manier van gewasbesproeiing kunnen worden. Mede vanwege het autonome karakter levert inzet niet alleen een forse kostenbesparing op, maar neemt het ook saai werk over. Pluspunt van het systeem is ook dat er ten opzichte van besproeiing met een tractor geen grondverdichting plaats vindt. Volgens de jury heeft doorontwikkeling een sterke potentie voor meerdere agro toepassingen.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden