13 april 2018 - 2 min leestijd

Mazak lanceert automatiseringscel voor draaitoepassingen

Yamazaki Mazak heeft een nieuw ‘plug and play’ draaicentrum en robotoplossing gelanceerd, de Quick Turn 250MY en TA-12. Zowel de bewerkingsmachine als de robot worden aangestuurd door de Mazak SmoothG CNC, die een naadloze interface en snelle installatie biedt. Daardoor zijn ze ideaal voor onbemande toepassingen.

Het belangrijkste onderdeel van de TA-12 automatiseringsoplossing, is een Fanuc M-10iA/12 robot. De robot heeft een reikwijdte van 1.420 mm en is in staat om een maximaal laadvermogen van 12 kg te verplaatsen, wat ideaal is voor de eisen van de TA-12 cel qua oppakken, plaatsen en bewerken. Dankzij hoge assnelheden en acceleratie, bevordert het smalle zesassige polsontwerp een gemakkelijke toegang en eenvoudige integratie in de compacte TA-12 werkcel en het is uitgerust met afzonderlijke grijpers voor laden en lossen. Interne kabelgeleiding door arm en pols verlengt de levensduur van de kabel en voorkomt het risico op kabelinterferentie, terwijl afgedichte lagers en borstelloze, onderhoudsvrije AC-motoren bescherming bieden en de betrouwbaarheid verbeteren voor een lange levensduur en minimale stilstand. Er is een perifere laserscanner in de cel ingebouwd om ervoor te zorgen dat de robotarm onmiddellijk stopt als een bediener in de buurt van de cel komt als die in werking is. De cel profiteert ook van een stapelprincipe voor werkstukken dat gebruik maakt van verwisselbare steunpilaren voor werkstukken, met lay-out en set-up, geleid door een GUI (Graphical User Interface), die ook in de SmoothG CNC is geïntegreerd.

 

Pasklare oplossingen

Nu Industry 4.0 centraal staat in het R&D proces van Mazak voor de TA-12 oplossing, is het eenvoudige integratieproces van werktuigmachines en robotautomatisering – allemaal geregeld via Smooth-technologie – een voorbeeld van hoe Mazak pasklare oplossingen kan leveren om doorlooptijden te verkorten en om indirecte arbeidskosten te verlagen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden