11 december 2020 - 3 min leestijd

METAV 2020 reloaded is nu METAV digitaal

METAV Reloaded, het alternatief van METAV 2020 verandert in een volledig digitaal event, genaamd METAV Digital. Het vindt plaats van 23 tot 26 maart 2021.

“Als er iets goeds is voortgekomen uit deze moeilijke tijd, is het de stimulering van creativiteit”, aldus dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van de VDW, (Duitse Vereniging voor machinebouwers) bij de METAV 2020 reloaded Preview gisteren. De persconferentie was oorspronkelijk bedoeld om de weg vrij te maken voor de METAV 2020 reloaded beurs in maart. Maar de beurs is nu volledig opnieuw uitgevonden als “METAV digital”.

“Uit zorg voor onze exposanten, die zekerheid nodig hebben voor hun planning, en rekening houdend met de gezondheid van alle betrokkenen, hebben we vorige week de beslissing genomen om METAV 2020 reloaded te annuleren als een face-to-face bijeenkomst en om met een puur digitaal evenement, “zei Schäfer, die het nieuwe concept uitlegde.” Gezien de hardnekkig hoge infectiecijfers van het Robert Koch Institute en het feit dat Messe Düsseldorf alle evenementen in het eerste kwartaal van 2021 heeft geannuleerd, was dit de enige verstandige optie, ‘merkte hij op.

3-polig

METAV digital is een onderdeel van het drieledige concept van de VDW voor virtuele evenementen. De andere zijn de maandelijkse websessies die sinds juni van dit jaar plaatsvinden, en ook de preview. De virtuele METAV in maart heeft ook een drieledige structuur: de virtuele tentoonstelling, intelligente matchmaking en de websessies.

In de Virtual Exhibition kunnen exposanten hun eigen driedimensionale digitale beursstand ontwerpen. Ze kunnen de grootte en variant van hun stand kiezen, een eigen indeling bedenken en deze vullen met hun eigen digitale content (bijvoorbeeld documentdownloads van productinformatie, productpresentaties met bewegende productafbeeldingen en 3D-modellen).

Voor het nauwkeurig matchen van exposanten en bezoekers is Intelligent Matchmaking ontwikkeld. Persoonlijke profielen worden gebruikt als basis voor het matchen van interesses, het leggen van contacten, het maken van afspraken en het uitwisselen van visitekaartjes. Precieze matches worden gegarandeerd door de “Matchingscore®”, een percentage dat de overlap van interesses tussen twee profielen laat zien.

Het derde element, de Web Sessions, is al bekend. Exposanten bereiken hun wereldwijde publiek live en online. In gesprekken van 20 minuten presenteren ze hun productinnovaties en interessante voorbeelden van toepassingen, ondersteund door multimedia-inhoud zoals geanimeerde clips, video’s of geluidsopnamen. Een kernelement is een discussieplatform dat de presentatoren kunnen gebruiken om te communiceren met het wereldwijde publiek.

“Wij zijn van mening dat METAV digital een aantal geweldige kansen biedt – vooral gezien de huidige marktvereisten en de situatie van veel bedrijven die nu hun marketingbudgetten zeer zorgvuldig moeten plannen om ervoor te zorgen dat ze het maximale voordeel behalen”, benadrukte Schäfer en kondigde aan: ” Hybride beurzen hebben de toekomst. METAV digital zal doorgaan als aanvulling op het face-to-face evenement in de toekomst. “Het hybride concept zal worden overgenomen van METAV 2022, dat gepland staat van 8 tot 12 maart 2022 in samenwerking met Messe Düsseldorf.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden