2 mei 2017 - 1 min leestijd

Mevi onderzoekt samenwerking met CERN

Mevi is uitgenodigd bij CERN in Zwitserland om een mogelijke samenwerking te onderzoeken. Onder meer dankzij de precisie waarmee het bedrijf bewerkingen zoals meten, frezen en boren kan uitvoeren staat accountmanager Frans Dirks op het punt om naar Zwitserland af te reizen. De reis is ‘live’ te volgen via LinkedIn.

 

Begin dit jaar meldde Mevi zich aan bij Big Science, een platform voor Nederlandse technische bedrijven die in contact willen komen met grote internationale wetenschappelijke onderzoeksinstituten en projecten. Een zogeheten Industrial Liaison-officier van Big Science bracht een bezoek en beoordeelde de deelname aan het platform als positief.

Het onderscheidend vermogen ligt vooral in de buitengewone nauwkeurigheid waarmee Mevi bewerkingen kunnen uitvoeren. Frans Dirks legt uit: “Meten tot op 0,6 micrometer. Gaatjes boren van 0,02 millimeter en oneffenheden frezen tot een gemiddelde ruwheid van 0,05 micrometer. Mevi doet het. Ter vergelijking, een mensenhaar is ongeveer 50 Um dik, oftewel 0,05 millimeter.”

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden