2 mei 2017 - 2 min leestijd

NCG CAM Solution Partner van IronCAD

Landré, leverancier van productietechnologiëen voor de metaal- en plaatbewerking, meldt dat de makers van het snelle en gebruiksvriendelijke CAD systeem IronCAD en NCG CAM een intensieve software samenwerking zijn aangegaan. NCG CAM is daarmee een Solution Partner Product for Manufacturing van IronCAD geworden.

 

Resultaat van de samenwerking is een naadloze koppeling tussen beide CAD en CAM platforms. Producten getekend in IronCAD, kunnen nu 1 op 1 in NCG CAM worden geopend en verder bewerkt voor een NC bewerkingsprogramma. Wijzigingen in de IronCAD tekening worden wanneer het huidige bestand wordt overschreven, door NCG CAM herkend en automatisch in het NC bewerkingsprogramma aangepast. Daarmee bieden beide softwaremakers metaalbewerkende bedrijven een zeer efficiënte manier van werkvoorbereiding, die door de sofwaremakers op alle niveau’s wordt ondersteund.

 

IronCAD werkt op basis van de direct modeling methode, een intuïtieve manier van ontwerpen, gebaseerd op het drag-and-drop principe. Dat maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een productontwerp in 3D op te zetten. 3D ontwerptekeningen worden automatisch naar 2D werktekeningen gegenereerd, waarbij de doorsnedes en details gekoppeld blijven aan het 3D model. Ook hier zijn 2D en 3D naadloos gekoppeld. Bij wijziging van het 3D model zullen alle tekeningen zich automatisch aanpassen inclusief de maatvoeringen, details en doorsnedes.

IronCAD draait bovendien als een van de weinige 3D CAD systemen op zowel ACIS als Parasolid modellering kernels, waarmee bestandsuitwisseling en samenwerking met de gebruikers van concurrerende modellers mogelijk wordt.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden