15 maart 2021 - 3 min leestijd

Nieuwe beurs slijptechnologie in 2022: GrindingHub in Stuttgart

In het midden van de corona-epidemie lanceert de Duitse vereniging voor machinegereedschapbouwers VDW GrindingHub. De eerste editie van de nieuwe vakbeurs over slijptechnologie vindt plaats van 17 tot 20 mei 2022 in Stuttgart. Het is gepland om om de twee jaar te worden uitgevoerd door de VDW (Duitse Vereniging voor Machinegereedschapbouwers) in samenwerking met Messe Stuttgart en de industriesector “Machine Tools and Manufacturing Technology” van Swissmem (Association of the Swiss Mechanical, Electrical and Metal Industries). 

“We kijken erg uit naar de lancering van deze samenwerking met drie teams”, zegt Stephan Nell, algemeen directeur van de grote Zwitserse fabrikant van slijpmachines United Grinding in Bern. “De industrie groeit sterk en heeft een geschikte internationale etalage nodig om zijn expertise en technische innovaties te demonstreren.”, zei hij.

Het nieuwe industriële knooppunt voor slijptechnologie heeft veel potentieel dankzij zijn internationale oriëntatie en zijn locatie in Stuttgart, dat centraal en gemakkelijk bereikbaar is vanuit de hele wereld. De belangrijkste gebieden van GrindingHub zijn technologie/processen, productiviteit, automatisering en digitalisering in slijptechnologie. Ook zijn er plannen om in showruimten speciale oplossingen te presenteren. “VDW en Messe Stuttgart combineren diepgaande industriële knowhow met uitgebreide beurservaring om een volledig geïntegreerd concept te bieden. Dit omvat verkoop, internationale marketing en mediarelaties, het opzetten van verregaande communicatiekanalen en de integratie van internationale mediapartners”, zegt Roland Bleinroth, Managing Director van Messe Stuttgart.

“Zwitserland is een grote speler op het gebied van slijptechnologie”, zegt Christoph Blättler, secretaris-generaal van machinegereedschapfabrikanten bij Swissmem. “Daarom zijn we zo blij dat we betrokken zijn bij dit concept, dat we onze ervaring in de wereldwijde beurssector kunnen inbrengen en nieuwe ideeën kunnen inbrengen”, bevestigt hij.

Het evenementconcept omvat een digitale dimensie en een aanvullende webconferentie in de oneven jaren. “Moderne beursconcepten moeten ook online formats bieden die exposanten in staat stellen hun internationale bereik te vergroten en een grotere zichtbaarheid te genereren”, aldus dr. Wilfried Schäfer, directeur van de VDW. Messe Stuttgart en VDW hebben al veel ervaring opgedaan met het gebruik van digitale formaten. 

23 Marktleiders in de slijptechnologie-industrie hebben zich gecommitteerd om deel te nemen aan de eerste editie van het nieuwe evenement. Dit zijn Agathon, Anca, Blaser Swisslube, Buderus Schleiftechnik, Danobat-Overbeck, DVS Group, DVS Tooling, Emag, Geibel & Hotz, Haas Schleifmaschinen, Hembrug, Isoma, Kapp-Niles, Liebherr Verzahntechnik, Naxos-Diskus, Präwema, Reishauer AG, Roll , Saacke, Supfina, Tschudin, United Grinding, Vollmer.

“De duidelijke steun van de bedrijven die aan de meeting hebben deelgenomen waar het concept werd geïntroduceerd, is een indicatie van hoe de in Stuttgart gevestigde handelsbeursaanpak de volledige goedkeuring van de industrie krijgt”, zegt Roland Bleinroth. “We zijn verheugd over deze toewijding en zijn er zeker van dat we vanaf 2022 een zeer aantrekkelijk evenement voor de slijpindustrie kunnen bieden”, aldus Wilfried Schäfer.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden