24 september 2018 - 2 min leestijd

PRO.FILE Benelux webinar: Documentbeheer in complexe technische structuren – DMStec.

Om meer informatie te verschaffen over DMStec organiseert PRO.FILE op 5 oktober een gratis webinar waarin het onderwerp Document Management voor de technische industrie aan bod komt.

Documentmanagementsystemen voor de machine- en installatiebouw dienen over bepaalde kenmerken te beschikken. Ze moeten de structuren van projecten en producten kunnen weerspiegelen om te voldoen aan de specifieke eisen die de technische industrie stelt aan het beheersen van documenten. Documentbeheer in complexe technische structuren wordt ook wel DMStec genoemd. Het aantal digitale documenten die rond gaan in industriële bedrijven is explosief toegenomen. Deze documenten zijn veelal gerelateerd aan machines en apparaten en complexe productstucturen. De technische documenten (TPD/contructiedossiers) die hierbij ontstaan moeten, veelal hiërarchisch, op de juiste plaats en op het juiste moment in de machine- of projectstructuur beschikbaar zijn. Dit verlangt een solide beheer van alle technische documenten.

 

Productstructuren spiegelen

DMStec beheert productstructuren, installaties en infrastructuurobjecten op een manier die los staat van het document zelf. Structuren worden bepaald door de technische eigenschappen van een installatie, product of locatie.

PRO.FILE DMStec is de oplossing voor de specifieke eisen van technische ondernemingen. In het systeem worden de productstructuren van een onderneming gespiegeld, zodat gegevens en documenten in overeenstemming hiermee worden opgeslagen en beheerst.

PRO.FILE vormt letterlijk de ruggengraat voor productgegevens en documenten. PDM, PLM, DMStec in één overkoepelend systeem dat alle ontwerp- en productgegevens indeelt op basis van productstructuur.

Met PRO.FILE is het mogelijk om stap voor stap te werk te gaan en eerst te beginnen met DMStec of PDM. Welke aanpak ook gekozen wordt, voor het ontwikkelen van een processtrategie richting Product Lifecycle Management (PLM ), is in ieder geval een Product Data Backbone nodig.

 

Meer informatie en aanmelden voor het gratis webinar van PRO.FILE kan op de website:

https://www.profile-plm.nl/blog/webinar-dmstec-documentmanagement-in-complexe-technische-structuren/

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden