26 oktober 2020 - 1 min leestijd

Productie industrie 4 procent lager in augustus

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in augustus 4,0 procent lager dan in augustus 2019, maakt het CBS bekend. De daling is kleiner dan in de voorgaande vier maanden. Het producentenvertrouwen industrie verbeterde in september voor de vijfde maand op rij.

Ruim twee derde van de bedrijfsklassen in de industrie produceerden in augustus opnieuw minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. In iets meer dan de helft van die branches was de krimp wel kleiner dan een maand eerder. Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie kromp de productie van de branche reparatie en installatie van machines het sterkst.

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in augustus gemiddeld 4,3 procent lager dan in augustus 2019, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie 4,9 procent goedkoper dan een jaar eerder. 

Vergeleken met juli zijn de afzetprijzen van de industrie in augustus met 0,1 procent gedaald. De prijzen op de binnenlandse markt daalden met 0,3 procent, terwijl de prijzen op de buitenlandse markt gelijk bleven.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden