24 januari 2020 - 2 min leestijd

Topfinish toont breed assortiment finishing machines op TechniShow

Tijdens de TechniShow van 17 tot en met 20 maart in de Jaarbeurs in Utrecht, presenteert Topfinish vijf verschillende finishing machines. Topfinish, inmiddels uitgegroeid tot totaalleverancier van ontbraam/polijst- en reinigingsinstallaties met bijbehorende procesmiddelen, informeert bezoekers over de juiste inzet en mogelijkheden van deze machines.

Ten eerste zal de Vibromak rondvibreermachine onder de aandacht gebracht worden. De rondvibreermachine kan onderdelen tot circa 200 mm ontbramen of polijsten. De modellen VKUE 300 en VKUE 150 met pneumatische separeerklep en geluidwerend deksel zullen in werking te zien zijn. Tevens in combinatie met een VKK 200 droger.

Ten tweede gaat de aandacht uit naar de Vibromak trogvibreermachine VKT 50. Deze is geschikt voor grotere onderdelen. Het compartiment is instelbaar door middel van een tussenschot en kan worden aangepast aan de grootte van de werkstukken. Ook kan hiermee de trog in tweeën gedeeld worden en bijvoorbeeld één deel met ontbraam- en één deel met polijstchips gevuld worden. Alle Vibromak machines zijn voorzien van onderhoudsvrije onbalansmotoren.

Voor het ontbramen van kleine producten presenteert Topfinish de Avatec centrifuges. Volgens de leverancier werken deze zeven maal sneller dan de vibreermachines. Topfinish demonstreert de TE 18N en de TE 30N.

Ook de Render sproeiwasmachines ontbreken niet op TechniShow. Topfinish presenteert namelijk de W 80 AM met 100 bar hogedrukspuit om hardnekkige vervuiling te verwijderen, evenals de W 60 C sproeiwasmachine met tuimelmand om kleine onderdelen te reinigen.

En tenslotte wordt de Ultron ultrasoon reinigingsinstallatie onder de aandacht gebracht. Ultron is sterk in maatwerk. De machines worden klantspecifiek geproduceerd, bijvoorbeeld gecombineerd met een agitatiesysteem en overflow functie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden