10 december 2020 - 2 min leestijd

Versobering steunmaatregelen vanaf januari 2021 van de baan

Het kabinet ziet af van de eerder geplande versoberingen van de steunmaatregelen vanaf januari 2021. Dit staat in een brief die de ministers en staatsecretarissen van economische zaken, SZW en financiën op 9 december aan de Tweede Kamer hebben toegezonden. Daarnaast breidt het kabinet het steun- en herstelpakket op onderdelen uit.

De NOW-regeling blijft in het eerste kwartaal van 2021 gelijk aan het vierde kwartaal van 2020. Door de NOW niet af te bouwen, blijft het maximale vergoedingspercentage 80% van de loonsom in plaats van 70%. Daarnaast blijft de loonsomvrijstelling gelijk aan 10%. Ook wordt het minimale omzetverlies om voor de NOW in aanmerking te komen in het tweede tijdvak niet verhoogd naar 30%. Het minimale omzetverlies blijft 20%.

TVL

De TVL krijgt een nieuw subsidiepercentage: afhankelijk van het omzetdervingspercentage bedraagt deze tussen de 50 en 70%. Hierdoor krijgen ondernemingen met de grootste omzetverliezen meer subsidie. Denk bijvoorbeeld aan cafés, die zijn gesloten op last van de overheid. Het kabinet voert deze verruiming in voor het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021. De verbreding van de SBI-codes voor de TVL blijft ook in het eerste kwartaal van 2021. Dit betekent dat alle sectoren gebruik kunnen blijven maken van de regeling.

Belastingmaatregelen

Het kabinet verlengt de periode dat ondernemers uitstel van belasting of een verlenging van het uitstel kunnen aanvragen tot 1 april 2021. Ondernemers die nog niet eerder uitstel of verlenging hebben aangevraagd, kunnen dit nu alsnog doen. Voor ondernemers die eerder dit jaar al verlenging hadden gekregen, geldt het uitstel nu automatisch tot 1 april 2021.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden