2 mei 2017 - 2 min leestijd

Voortman opent vestiging in India

Voortman heeft onlangs een vestiging geopend in India. Vanaf juni 2015 is Voortman Steel Machinery India Pvt. Ltd. een volledige dochteronderneming van de Voortman Steel Group. De nieuwe dochteronderneming zal zorg dragen voor verkoop en customer services in India en Zuidoost-Azië. Met de start van haar activiteiten in India wil Voortman zo goed mogelijk inspelen op lokale omstandigheden en behoeften.

 

De opening van de Indiase dochteronderneming is een volgende fase in de ambitieuze groeistrategie van Voortman Steel Machinery. Door de jaren heen heeft het bedrijf uit Rijssen een goede internationale positie verdiend met hoogwaardige en innovatieve machines voor de staalbewerkende industrie. Het uitbreiden naar India en Zuidoost-Azië versterkt de wereldwijde aanwezigheid van de Voortman Steel Group.

Henk Maassen van den Brink, Sales Director bij Voortman Steel Machinery: “De economie van India ontwikkelt zich snel en heeft een groot potentieel voor de toekomst. Tegelijkertijd begrijpen wij dat succesvol worden in India nauw samenhangt met het aanpassen naar de lokale omstandigheden en behoeften van de klant. Dit is voor ons het moment om de volgende stap te zetten in de Indiase markt. Waar andere leveranciers van machines voor de staalbewerkende industrie kiezen om samen te werken met dealers zijn wij de eerste Europese fabrikant die haar eigen dochteronderneming opricht in India. We zijn ervan overtuigd dat dit de beste manier is om onze huidige en toekomstige klanten te ondersteunen in India.” 

Het kantoor van Voortman Steel Machinery India Pvt. Ltd. is gevestigd in Hyderabad. Onder leiding van dhr. Rao (Managing Director) zal een team sales en service engineers de activiteiten in India en Zuidoost-Azië op zich nemen. Dhr. Rao heeft een grondige ervaring opgebouwd in de Indiase staalbewerkende industrie gedurende de afgelopen drie decennia. Voorafgaand aan zijn verbintenis met Voortman bekleedde dhr. Rao verschillende managementposities bij toporganisaties zoals Jindal Steel and Power Ltd. en Kirby Building Systems India.

Dhr. Rao: ” De ontwikkeling van de Indiase infrastructuur maakt enorme stappen. Technologie en automatisering bieden de oplossing om te kunnen voldoen aan internationale standaarden voor staalbewerkende industrieën. Voortman Steel Machinery levert machines en oplossingen waarmee haar klanten voorop lopen tijdens deze snelle ontwikkelingen in India.” 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden