2 mei 2017 - 2 min leestijd

Yaskawa Benelux viert 100-jarig jubileum

In 2015 kijkt YASKAWA terug op 100 jaar geschiedenis van het bedrijf. Voor de Benelux organisatie gevestigd op het Science Park Eindhoven in Son was dit een reden samen met relaties en partners stil te staan bij deze mijlpaal. Er werd op 8 oktober een event georganiseerd in het Fata Morgana Paleis in de Efteling met een interessante mix van technologie en entertainment.

Opgericht in Kitakyushu (Japan) in 1915, is de Yaskawa Electric Corporation vandaag met een jaarlijkse omzet van meer dan drie miljard euro een wereldwijde marktleider in de productie van servo drives, frequentieregelingen, industriële robots en besturingstechniek. Met de groene energie oplossingen van The Switch en Humatronic concepten zoals het ‘ReWalk’ exoskelet systeem, ontwikkelt het bedrijf nieuwe technologieën die de mensheid ondersteunen.

Managing Director Eddie Mennen opende de dag met een welkomstwoord en een bijzonder welkom voor de eregast Z.E. de heer Masaru TSUJI, Ambassadeur van Japan. Hierop volgden enkele presentaties van Bob Linkenbach van het Europese hoofdkantoor over 100 jaar Yaskawa en de toekomstvisie 2025, van Eddie Mennen over de product innovaties van Yaskawa en van Meino Noordenbos van business partner Biesheuvel Techniek over het “koppel” dat de twee bedrijven vormen. Ook was er ruimte voor twee Yaskawa klanten: Vlisco met een inspirerend verhaal met als thema “Customer satisfaction means ‘It’s personal!’” en Overveld Packaging over de succesvolle samenwerking met Yaskawa.

Om alle aanwezigen een beeld te geven van de toekomst in ‘Humatronics’, werd er een demonstratie met uitleg gegeven van het exoskelet systeem van strategische partner ReWalk, met een dwarslaesiepatiënt die opstond uit zijn rolstoel en door de zaal kon lopen.

Wie benieuwd is wat de visie van Yaskawa voor de maakindustrie in Nederland, doet er goed aan het komende nummer van techniShow Magazine goed in de gaten te houden. Hierin is een uitgebreid interview met Benelux directeur Eddie Mennen te lezen. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden