2 mei 2017 - 2 min leestijd

Yaskawa investeert in productiefaciliteit voor robots

De groei van de wereldwijde robotmarkt is voor Yaskawa reden om de productiecapaciteit uit te breiden en, naast de bestaande productiefaciliteiten in Japan en China, een nieuwe robotfabriek te openen in Slovenië.

 

Het is het gevolg van de sterke vraag naar Yaskawa-robots in Europa en in de EMEA-regio dat het bedrijf in automatiseringscomponenten, industriële robots en componenten voor de productie van alternatieve energie, heeft besloten om de derde productiefaciliteit in Europa te gaan realiseren. Na diepgaand onderzoek en de afweging van verschillende alternatieve Europese locaties, heeft Yaskawa Europa besloten deze investering in Slovenië te doen. De onderhandelingen over de specifieke site zijn ver gevorderd en worden binnenkort afgerond. Yaskawa Europa is van plan om de productie in Europa te starten en de eerste robots op de markt te brengen tegen het einde van 2018.

 

Snel reageren

‘Met deze investering kan de nabijheid van klanten in de regio verder worden ontwikkeld. Ons doel is om supply chains en levertijden te verkorten om sneller te reageren op regionale eisen van de markt en de eisen van de klant’, aldus Bruno Schnekenburger, divisiepresident robotics Europe.

‘Yaskawa heeft haar aanwezigheid in Europa de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid. In aanvulling op de al bestaande Europese productiefaciliteiten waarin servo-aandrijvingen, frequentieregelaars, controllers en windgenerators worden gemaakt, gaan wij onze lokale productiecapaciteit voor de robotproductlijnen aanvullen met de nieuwe fabriek’, vertelt Manfred Stern, ceo, Yaskawa Europe en corporate vice-president.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden