Winnaars TechniShow Innovatie Awards 2016 en Made in Holland Award 2016


Wie heeft het meest innovatieve product, wie levert de beste dienst en welke innovatie is het meest geliefd bij het publiek? De TechniShow Innovatie Awards zijn dé onderscheidingen voor innovaties in de metaalindustrie.Op dinsdag 14 maart 2016 werden de winnaars van de TechniShow Innovatie Awards 2016 bekendgemaakt. De hoofdprijs ging naar Romias B.V., die met de robotbesturing Romias-MI de Platina TechniShow Innovatie Award 2016 in de wacht sleepte. De Gouden Award ging naar Tuwi Nederland B.V. voor de Schröder Powerbend en de Zilveren Award is gewonnen door Exner Ingenieurstechniek B.V. met het automatisch robotprogrammeersysteem die tevens de Made in Holland Award in de wacht sleepte. Het publiek kon dit jaar ook weer stemmen en verkoos FANUC Benelux als publiekswinnaar met de CR-35iA.

> Bekijk hier ook de foto's van de uitreiking


Winnaar Platina TechniShow Innovatie Award 2016

Romias B.V. - Romias-MI

romiasMet de robotbesturing Romias-MI zet Romias een volgende stap om het gebruikersgemak met het werken met robots te verbeteren. Het spreekt de jury aan dat er een oplossing aangeboden wordt voor het oplossen van simpele storingen bij complexe robotcellen. Dit zal de effectiviteit van het robotsysteem verbeteren. Ook het zelflerend vermogen en de ingebouwde intelligentie is opmerkelijk. Dit zal de taak van operators vereenvoudigen.


Winnaar Goud TechniShow Innovatie Award 2016

Tuwi Nederland B.V. - Schröder Powerbend

schroderMet de Schröder Powerbend laat Tuwi zien dat het zwenkbuigen een interessant alternatief kan zijn voor afkanten als productietechniek voor het buigen van plaatdelen. Opvallend bij deze zwenkbuigmachine zijn de zuigtafel voor de positionering van de plaat en de optionele draaibare bovenbalk waarmee meer gereedschappen beschikbaar komen bij het buigen van complexe plaatdelen. Zwenkbuigen is een techniek die naar de mening van de jury meer aandacht zou moeten krijgen van de metaalbranche.


Winnaar Zilver TechniShow Innovatie Award 2016
Exner Ingenieurstechniek B.V. - Automatisch robotprogrammeersysteem

exnerHet automatische robotprogrammeersysteem van Exner is volgens de jury onderscheidend en bovendien goed inzetbaar voor de automatisering van enkelstuksfabricage. Zeker in de staalbouw is automatisering een stevige opgave. Het systeem biedt hiervoor oplossingen: de combinatie van scannen met een lasercamera en vervolgens het genereren van een programma voor de robot is vernieuwend.

> Bekijk hier ook de genomineerden van de TechniShow Innovatie Awards 2016


Winnaar Publieksprijs TechniShow Innovatie Award 2016
FANUC Benelux BVBA - CR-35iA

fanucDe robot CR-35iA van FANUC is een opmerkelijke robot: inzetbaar als een industriële, collaboratieve robot én toch in staat om een massa van 35 kg verreikend te hanteren. Opvallend is de aanraakgevoelige cover die de veiligheid van de operator garandeert. FANUC sluit met de robot goed aan op de behoefte in de metaalproductietechniek aan robots die met én naast mensen kunnen werken.


Made in Holland
Om innovatieve producten uit ons eigen land in de schijnwerpers te zetten, is de Made in Holland Award in het leven geroepen. Hierbij beoordeelt de jury, samengesteld uit de juryleden van zowel de TechniShow Innovatie Awards als de ESEF Awards, inzendingen op de ondernemersdrive, de promotiewaarde voor de maakindustrie in Nederland en het export- en business potential.

Op dinsdag 14 maart 2016 werd ook de Made in Holland Award 2016 uitgereikt. De prijs ging naar Exner Ingenieurstechniek B.V. met het automatisch robotprogrammeersysteem die tevens de Zilveren Innovatie Award 2016 heeft gewonnen.


Winnaar Made in Holland Award 2016

Exner Ingenieurstechniek B.V. - Automatisch robotprogrammeersysteem

exnerDe nieuwe manier van robotprogrammeren is innovatief. Op basis van gescande data wordt automatisch een robotprogramma gecreëerd. Hierna kan het lassen direct beginnen. Het is innovatief, zeker binnen de staalwereld. Ook heeft het marktpotentieel en zal in meer markten zijn toepassing gaan vinden en meerwaarde geven. Het heeft eveneens potentie om buiten Nederland in de staalwereld te worden ingezet.

> Bekijk hier ook de genomineerden van de Made in Holland Award 2016