De Toekomst van de Techniek - Technishow

De Toekomst van de Techniek

Terwijl studenten zich vermaken in de hallen, wordt er voor leraren een lezing georganiseerd over de huidige stand der techniek. Daar gaat onder andere Wila in op de rol van automatisering in de productie.

Er is een speciaal programma ontwikkeld voor docenten waarbij zij worden meegenomen in de laatste stand van de techniek. Dit gebeurt aan de hand van twee inspirerende verhalen. Verschillende partijen laten werkende techniek zien d.m.v. een demonstraties.

Docenten Congres: De toekomst van techniek

Guided Tour: “De automatische plaatfabriek”

Tijdens deze tour wordt u langs een 6 tal plaatwerk bedrijven begeleid die u de nieuwste techniek presenteren op het gebied van plaatwerk

Guided Tour verspanen: “Blijven leren”

Tijdens deze tour wordt u langs een 6 tal verspanende bedrijven begeleid die u de nieuwste techniek presenteren op het gebied van plaatwerk.

Ondertussen kunnen de studenten zich uitgebreid vermaken op de vloer maar vooral veel inspiratie opdoen en leren over de verschillende technieken.

Wat hebben we voor uw studenten te doen?

Studenten krijgen namelijk de mogelijkheid om een schaalmodel van een F1-auto te bouwen. Om die auto samen te stellen moeten ze bij meerdere exposanten buurten om stap voor stap elk onderdeel te produceren.

Exposanten nemen de moeite om de studenten te informeren over elke productietechniek die daar bij komt kijken. Technieken die voorbij komen zijn o.a. het snijden van plaat met een fiberlaser, het watersnijden van de rubberen wielen, verbindingstechniek en nabewerkingstechnieken. Tevens krijgen ze inzicht in verschillende software-oplossingen die aan de basis staan van de hedendaagse maakindustrie. Naast het maken van een eigen auto krijgen studenten de gelegenheid om in hal 12 achter het stuur te kruipen van een F1-simulator. 

Belangrijk is dat ze zichzelf wel aanmelden

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden

Sprekers