11 mei 2023 - 4 min leestijd

Tuwi Next 2023 in teken van automatisering voor MKB metaalbedrijven

De tweede editie van Tuwi Next op 14 juni staat in het teken van de laatste ontwikkelingen op gebied van automatisering bij metaalbedrijven. Het automatiseren van hardware en software is de enige manier om nu en in de toekomst te kunnen blijven bestaan. Met oog op het nijpende personeelstekort en de wens om productieprocessen zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen is het thema ‘automatisering’ relevanter dan ooit.

Tuwi heeft veel diverse mogelijkheden als het aankomt op het automatiseren van (delen van) het productieproces en veel kennis in huis over het onderwerp. Die kennis delen zemet klanten en bezoekers tijdens de tweede editie van Tuwi Next. Verschillende sprekers zullen de bezoekers meenemen in de mogelijkheden voor automatisering. Ook laat Tuwi in de vorm van demo’s een aantal oplossingen zien in onze showroom. Daarnaast is er alle ruimte voor gesprekken met vakgenoten en leveranciers en medewerkers.

Het programma

Om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven om langs te komen, draait het programma twee keer. Beide programma’s zien er hetzelfde uit. Hoewel de tijden van het programma nog iets kunnen veranderen, kunt u het volgende verwachten:

14.00: Deuren van de showroom in Winterswijk gaan open voor bezoekers. 

15.00: Dagvoorzitter Marelle van Beerschoten opent het programma

15.05 – 17.15: Verschillende sprekers en panelleden delen hun inzichten en ervaringen over ondernemerschap, automatisering en innovatie

17.15: Bezoekers van avondprogramma komen binnen

17.15 – 18.15: Diner + demo’s en ruimte voor netwerken voor middag- en avondgroep

18.20: Avondprogramma wordt geopend door Marelle van Beerschoten

18.25 – 20.25: Verschillende sprekers en panelleden delen hun inzichten en ervaringen over ondernemerschap, automatisering en innovatie

20.25 : Afsluiting en netwerken

Dagvoorzitter is Marelle van Beerschoten. Ze is een gedreven, ambitieuze en veelzijdige ondernemer in de digitale wereld. Gegrepen door de snelle ontwikkeling van technologie en gedreven om het verschil te maken met invloedrijk werk. Ze valt op door haar open persoonlijkheid, professionele benadering en positieve energie. Als eigenaar van Digital Shapers inspireert ze mensen om creatiever naar digitale veranderingen te kijken en hun mindset op dit gebied te vergroten.

Eerste spreker is Iwan Göbel. Hij heeft samen met zijn broer ‘Burton Car Company’ opgericht. Burton Car Company is een autofabrikant, gespecialiseerd in sportauto’s. Het bedrijf begon in 1993 zonder financiële steun van de bank en wist uit te groeien tot een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. In 2005 werd het bedrijf van de broers zelfs uitgeroepen tot ‘100% beste ondernemer van Nederland’. Tijdens Tuwi Next neemt Iwan het publiek mee in zijn ondernemersverhaal, waarin innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap centraal staan: “Mijn doel is dat bezoekers naar huis gaan met een frisse kijk op hun eigen organisatie en veranderingsproces.” 

Tweede spreker is Luke van Enkhuizen, eigenaar van Sheet Metal Connect, hij geeft een inkijkje in de digitale fabriek van de toekomst. Volgens hem hebben de meeste plaatbewerkingsbedrijven een achterhaalde werkwijze, maar ze moeten wel met de tijd mee. Waar begin je dan? Wat zijn de zeven stappen die je moet zetten om een toekomstbestendige, digitale fabriek te worden?

Op die vragen geeft Van Enkhuizen antwoord tijdens Tuwi Next. Luke is een onafhankelijke IT-adviseur. Hij is gespecialiseerd in het automatiseren van software en het realiseren van een sterk geautomatiseerde digitale fabriek voor plaatbewerkingsbedrijven. Aan de hand van een stappenplan vertelt hij bedrijven de zeven stappen die zij moeten zetten om doelgericht en snel te werken aan de toekomst van hun digitale fabriek. 

Tot slot houdt Devy van Dinteren een voordracht getiteld ‘Automatisering van de software is essentieel voor fabrieksautomatisering’. Van Dinteren is commercieel directeur van AESC Software. Het bedrijf is de specialist in software voor de maakindustrie. AESC is in 2007 opgericht vanuit de overtuiging dat veel software-oplossingen binnen de maakindustrie te duur, ingewikkeld en moeilijk zijn voor de beoogde doelen. Devy heeft 13 jaar gewerkt bij het bedrijf en heeft sinds begin dit jaar de titel ‘mede-eigenaar’. Hij weet alles over het automatiseren van productieprocessen middels automatisering. 

“Tijdens TUWI Next ga ik bezoekers laten zien hoe de automatisering van software processen werkt. Ik hoop tijdens die dag duidelijk te maken dat software een cruciaal thema is in de automatisering van de metaalindustrie. Mijn verhaal sluit naadloos aan op het thema van automatisering voor MKB-metaalbedrijven, aangezien het zich volledig richt op het automatiseren en aansturen van machines. Het doel is om manuele handelingen zoveel mogelijk te beperken en zoveel mogelijk processen te automatiseren en te koppelen. Het automatiseren van software is essentieel voor fabrieksautomatisering en het automatiseren van plaatwerk is vaak minder complex dan men denkt. In slechts enkele dagen kunnen wij al een besparing van 40% realiseren. Ik zal tijdens TUWI Next laten zien hoe eenvoudig het automatiseringsproces eigenlijk is, of beter gezegd: hoe eenvoudig wij dit hebben gemaakt.”

Aanmelden kan via deze link

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden