15 mei 2017 - 2 min leestijd

1.400 Uitzendkrachten krijgen vast contract bij VDL Nedcar

FNV Metaal heeft vorige week een principeakkoord bereikt met autofabrikant VDL Nedcar in Limburg. Ruim 1.400 uitzendkrachten krijgen een vast contract van VDL Nedcar. En voor alle uitzendkrachten geldt voortaan dat ze meer adv-dagen krijgen en recht hebben op winstdeling.

Om achterstanden weg te werken en om de jaarplanning te kunnen halen, wil VDL Nedcar de productietijd uitbreiden. Petra Bolster, onderhandelaar van FNV Metaal: “In eerste instantie moesten de mensen gewoon elke dag een uur langer werken. Zeker 2500 werknemers tekenden een petitie daartegen. Nu hebben we gelukkig eerlijke afspraken kunnen maken over andere werktijden en bijbehorende arbeidsvoorwaarden om Nedcar weer toekomstbestendig te maken.” Afgesproken is dat de werknemers op de assemblage-afdeling per dag 8,75 uur gaan werken, maar naar een vierdaagse werkweek gaan. VDL Nedcar krijgt daarmee een langere bedrijfstijd om aan haar verplichtingen naar BMW te voldoen. En de werknemers houden genoeg tijd voor herstel om het werk vol te kunnen houden en om een goede balans tussen werk en privé te houden.

 

Meer rechten en zekerheid

Ook krijgen uitzendkrachten dezelfde rechten als vast personeel, waardoor ze extra adv dagen krijgen en meedoen in de winstdeling. Zeker 1.400 uitzendkrachten krijgen een vast contract. Bolster: ‘Dat is goed voor de mensen én voor de kwaliteit van het werk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden