11 februari 2019 - 2 min leestijd

10 miljoen euro voor internationale groei Additive Industries

Additive Industries, de Eindhovense fabrikant van industriële 3D metaalprinters, heeft een lening van 10 miljoen euro afgesloten met BOM Brabant Ventures en grootaandeelhouder Highlands Beheer om de groei naar een wereldwijde top 3 positie te versnellen.

“Additive Industries speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de smart industry in Brabant, een van de speerpunten in ons investeringsbeleid”, zegt Miriam Dragstra, CCO van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. “Het bedrijf heeft alles in huis om een speler van wereldklasse te worden. Dat is goed voor de werkgelegenheid én voor de innovatie van de Brabantse maakindustrie. We zijn dan ook trots dat we het ambitieuze managementteam kunnen helpen om hun wereldwijde expansie te realiseren.”

“Vanaf de start hebben we hard gewerkt aan een stevig financieel fundament voor de lange termijn plannen van Additive Industries” aldus Jonas Wintermans, medeoprichter van Additive Industries en samen met zijn broer Boris, directeur van Highlands Beheer. “We hebben een groot vertrouwen in de ambities van het team. Deze nieuwe financiële impuls is daarvan het logische vervolg.”

“Highlands is al sinds de oprichting van Additive Industries in 2012 een stabiele financiële partner”, zegt Ilko Bosman, financieel directeur van Additive Industries. “We zijn heel blij dat we die samenwerking kunnen uitbreiden en het vertrouwen hebben gekregen van BOM Brabant Ventures. De financiering gebruiken we om onze R&D activiteiten te vergroten, de procesontwikkeling te versterken én onze service-infrastructuur uit te breiden. Klanttevredenheid heeft onze hoogste prioriteit.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden