12 februari 2019 - 2 min leestijd

2-S: “Duurste machine maakt rommel zonder kwalitatieve emulsie”

De toekomst van verspanen wordt bepaald door een samenspel van digitale cloudoplossingen, automatisering en hoogwaardige machines en toebehoren. 2-S, leverancier van gespecialiseerde bewerkingsvloeistoffen, presenteerde vorige week tijdens het seminar Verspanen 2019 de rol van een goed vloeistofbeheer.

Op het gebied van hardware is veel verkrijgbaar om het productieproces te automatiseren en te digitaliseren. Wat veel bedrijven echter vergeten is de urgentie van koel- en smeeremulsies bij 24/7 verspanen. “Je kan nog zo’n dure machine kopen en voorzien van alle toeters en bellen om het proces te automatiseren, als de vloeistoffen niet automatisch gecontroleerd en beheerd worden, dan heb je na een weekend onbemand produceren alleen maar afkeur bij de robot liggen. Bedrijven in de maakindustrie moeten begrijpen hoe belangrijk emulsie is bij onbemand verspanen”, vertelt Henry van Haeff, directeur van 2-S uit Helmond.

 

Automatisch vloeistofbeheer

Volgens Van Haeff moeten bedrijven bij onbemand produceren leren om naar het hele plaatje te kijken. Bezuinigen op zaken als emulsies kan funest uitpakken op de kwaliteit van producten. Daarom raadt Van Haeff systemen aan die het emulsieniveau, de emulsiekwaliteit en -concentratie continu monitoren, de data beheren in de cloud en automatisch de emulsie kunnen bijstellen. “Ik vergelijk het altijd met de adaptive cruise control in een auto. Zodra de ruitenvloeistof leeg is, gaat er een seintje naar de adaptive cruise control, die dan automatisch uitgaat. Dat moet in de verspaning ook gebeuren. Is de emulsie niet goed, dan moet het emulsiesysteem het verspaanproces kunnen stopzetten.” 2-S brengt in samenwerking met externe partners systemen op de markt die dit automatische vloeistofbeheer mogelijk kunnen maken. Daarnaast biedt 2-S de bijbehorende vloeistofservice, waaronder de kwaliteitscontrole. Zo worden er monsters afgenomen bij de klant en deze worden door 2-S gecontroleerd in een eigen ISO-laboratorium.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden