19 augustus 2020 - 2 min leestijd

3D-printermaker Ultimaker lanceert printfaciliteit in Singapore

Ultimaker kondigt de lancering aan van de grootste industriële FFF-printfaciliteit in Zuidoost-Azië. Dit doet het bedrijf samen met Metalforge. De nieuwe faciliteit biedt 3D-printen van industriële kwaliteit, fused filament fabrication (FFF) van Ultimaker’s professionele S-Line 3D-printers, en biedt een compleet ecosysteem van gecertificeerde 24/7 printers, technische materialen, 3D-printparkbeheer en 3D-printvoorbereidingssoftware. Tegen de achtergrond van de toenemende vraag naar 3D-geprinte onderdelen, zal dit 3D Metalforge in staat stellen om zijn printcapaciteiten voor zijn klanten in de defensie-, maritieme, medische en de olie- en gasindustrie te vergroten.

 

De printfaciliteit, gelegen in het westelijke deel van Singapore, omvat 21 units Ultimaker S3 3D-printers. Metalforge besloot om samen met Ultimaker te investeren in FFF 3D-printers, vanwege de partnerschappen van laatstgenoemde met grote wereldwijd opererende materiaalbedrijven via de Material Alliance, een open platform dat bestaat uit meer dan 45 merken en 150+ materiaalsoorten. Dit heeft 3D Metalforge in staat gesteld zijn aanbod te verbreden en tegemoet te komen aan diverse behoeften en vereisten in verschillende sectoren. Het drukt momenteel verschillende onderdelen af die nodig zijn voor COVID-19-gerelateerde projecten.

3D-printen, ook bekend als additive manufacturing (AM), is geschikt voor dergelijke projecten omdat er beperkingen zijn aan traditionele productie – de uitdaging van krappe deadlines en snel veranderende ontwerpparameters. Bovendien is AM meer geschikt voor high-mix, low-volume productie, gemeenschappelijke factoren die nodig zijn door de veranderingen die door de pandemie worden veroorzaakt.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden