Ultimaker kondigt de lancering aan van de grootste industriële FFF-printfaciliteit in Zuidoost-Azië. Dit doet het bedrijf samen met Metalforge. De nieuwe faciliteit biedt 3D-printen van industriële kwaliteit, fused filament fabrication (FFF) van Ultimaker’s professionele S-Line 3D-printers, en biedt een compleet ecosysteem van gecertificeerde 24/7 printers, technische materialen, 3D-printparkbeheer en 3D-printvoorbereidingssoftware. Tegen de achtergrond van de toenemende vraag naar 3D-geprinte onderdelen, zal dit 3D Metalforge in staat stellen om zijn printcapaciteiten voor zijn klanten in de defensie-, maritieme, medische en de olie- en gasindustrie te vergroten.
De printfaciliteit, gelegen in het westelijke deel van Singapore, omvat 21 units Ultimaker S3 3D-printers. Metalforge besloot om samen met Ultimaker te investeren in FFF 3D-printers, vanwege de partnerschappen van laatstgenoemde met grote wereldwijd opererende materiaalbedrijven via de Material Alliance, een open platform dat bestaat uit meer dan 45 merken en 150+ materiaalsoorten. Dit heeft 3D Metalforge in staat gesteld zijn aanbod te verbreden en tegemoet te komen aan diverse behoeften en vereisten in verschillende sectoren. Het drukt momenteel verschillende onderdelen af die nodig zijn voor COVID-19-gerelateerde projecten.
3D-printen, ook bekend als additive manufacturing (AM), is geschikt voor dergelijke projecten omdat er beperkingen zijn aan traditionele productie – de uitdaging van krappe deadlines en snel veranderende ontwerpparameters. Bovendien is AM meer geschikt voor high-mix, low-volume productie, gemeenschappelijke factoren die nodig zijn door de veranderingen die door de pandemie worden veroorzaakt.
De waterstofraceauto van het Forze Hydrogen Racing Team, gebouwd door verschillende generaties studenten van de TU Delft heeft zijn eerste …
Investeringsfonds MGF verwerft een minderheidsbelang toe bij de ondernemingen Laagland en De Graaf Aandrijvingen. Eddo Cammeraat, directeur en mede-eigenaar koopt …
FME, Koninklijke Metaalunie en het ministerie van Economische Zaken hebben het onderzoek ‘Normering financiële waardebepaling’ laten uitvoeren. Uit 75 cases blijkt duidelijk …
Maakbedrijven kunnen meedoen aan een pilot ‘Cyberassistentie voor mkb’ers in de high-tech maakindustrie’. Via deze pilot kunnen maximaal 50 mkb-ondernemers …