2 mei 2017 - 2 min leestijd

50 jaar Valk Welding België tijdens Welding Week 2015

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Valk Welding haar activiteiten op de Belgische markt startte. Met de levering van lasapparatuur, lastoevoegmaterialen en later (1978) vooral lasrobots is Valk Welding in die periode uitgegroeid tot een gote speler op het gebied van flexibele booglasrobotinstallaties en lasverbruiksgoederen zoals lasdraden. De welding week staat voor Valk Welding dan ook in het teken van een 50-jarig jubileum. 

Peter Pittomvils, branchmanager België: “Onze rol is in die tijd langzaam gegroeid van leverancier naar technologiepartner, waarin we de klant op een hoger niveau zetten. Om dat te kunnen doen investeren we voortdurend in nieuwe technologieën en softwareontwikkeling.” Pittomvils noemt daarbij offline programmering, automatisering van de programmering (APG), Arc-Eye lasnaadvolgsystemen en enkelstuks productie, als voorbeeld.

Opvallend feit is dat de klanten van Valk Welding in België al 25 jaar door hetzelfde team worden bediend. Remco H. Valk: “De kennis van dit team is mee geëvolueerd in deze zich  nel ontwikkellende tak van sport. Waarbij de meeste ontwikkelingen zijn gebaseerd op de vraag uit de klantenkring van de afgelopen 50 jaar.”

De 200 m2 grote stand van Valk Welding zal voor een groot deel zijn ingericht op ontvangst. Uiteraard zullen robots niet ontbreken op de stand. Valk Welding zal laten zien hoe je op een flexibele manier met een lasrobot op grotere hoogte kunt lassen. Benieuwd hoe? Bezoek dan op 20, 21 en/of 22 oktober tijdens de Welding Week in Antwerpen stand E4140 in hal 4.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden