9 april 2019 - 2 min leestijd

80 fabrikanten ontwikkelen printprofielen voor Ultimaker Material Alliance

Ultimaker heeft tijdens de Hannover Messe bekend gemaakt dat het Ultimaker Material Alliance Programma nu meer dan 80 fabrikanten in alle delen van de wereld heeft aangezet tot het ontwikkelen van materiaalprintprofielen voor FFF 3D-printen. Ultimaker lanceerde dit programma in april 2018 om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar 3D-printmaterialen voor industriële toepassingen.

Precies een jaar na het starten met het Ultimaker Material Alliance Programma maakt een grote groep van toonaangevende materiaalfabrikanten, waaronder BASF, DSM, DuPont, Owens Corning, Arkema, Jabil, Lehmann&Voss&Co. en diverse andere producenten van filamenten, actief gebruik van de Print Profile Assistant. Deze is door Ultimaker beschikbaar gesteld om hen te helpen sneller een breed scala aan krachtige materialen voor 3D-printen op basis van filamenten naar de professionele markt te brengen. Deze materiaalprintprofielen kunnen worden gedownload via de marktplaats in Ultimaker Cloud.

 

Open materiaalstrategie

De materiaalkeuze is een van de belangrijkste aandachtspunten voor technici tijdens de selectie van een productiemethode. De open materiaalstrategie van Ultimaker stelt hen in staat om voor het 3D-printen gebruik te maken van een keur aan materialen met specifieke eigenschappen, zoals hittebestendigheid, schokbestendigheid, chemische weerstand, flexibiliteit en robuustheid.

“We hebben ons sinds de introductie op een overweldigende belangstelling voor het Ultimaker Material Alliance Program mogen verheugen. In slechts twaalf maanden tijd hebben we met diverse multinationals samengewerkt om nieuwe toepassingen mogelijk te maken. Daarmee hebben we fantastische resultaten geboekt”, zegt Paul Heiden, senior vice president Product Management bij Ultimaker. “Zo kunnen professionele gebruikers er nu voor kiezen om gebruik te maken van een filament dat met metaal is gevuld en hetzelfde esthetische effect bewerkstelligt als een duurder metaalsysteem. Een ander voordeel van het programma is dat gebruikers nu een materiaal kunnen selecteren dat veilig is voor elektrostatische ontlading. Technici en ontwerpers in de elektronica-industrie kunnen daarmee optimaal profiteren van de voordelen van desktop 3D-printen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden