22 september 2017 - 2 min leestijd

A.M.T.C. (NARVIK) viert veertigjarig jubileum

A.M.T.C uit Heerle bestaat veertig jaar. Het is opgericht op 7 oktober 1977 door C. Akkermans (als onderdeel van Akkermans Techniek) in één van de panden aan de Hoge Bergen te Roosendaal. Nu staat het bedrijf al ruim 30 jaar aan de Herelsestraat 175B te Heerle (Noord-Brabant).

 

Vol trots vertelt eigenaar Koos Huijsmans dat er meer dan 6000 machines, veelal onder het huismerk NARVIK, over de hele wereld staan. “NARVIK is na zoveel jaren een ingeburgerd merk geworden in de verspaningswereld. Uit ervaring weten we dat prijs alleen niet bepalend is. Het gaat om een functionele invulling van snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook is service op locatie belangrijk; gemiddeld worden alle storingen binnen 24 uur opgelost, waarbij klanten met een servicecontract voorrang hebben, aldus Koos Huijsmans.”

 

Toekomst

Veel productie komt weer terug naar Nederland, omdat de kwaliteit en leveringstijden door een aantal lage-lonen-landen nog te wensen overlaat. Ook is binnen de regering het besef ontstaan dat zonder investeringen in het technisch onderwijs er een chronisch tekort zal ontstaan aan goed gekwalificeerd personeel.

Per 20 juli 2013 is Flec Nederland B.V. samengegaan met A.M.T.C en verhuisd van Spijkenisse naar de locatie inpandig bij A.M.T.C. te Heerle. De dagelijkse leiding van Flec Nederland blijft zoals voorheen in de handen van Stefan Gouwens.

A.M.T.C. en Flec Nederland verzorgen de complete inrichting van technische praktijkruimtes, onderhoudswerkplaatsen en productieruimtes. Tevens verlenen zij Arbo/NEN keuringen van machines en gereedschappen voor industrie en onderwijs.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden