1 maart 2018 - 2 min leestijd

ACE introduceert online calculatietool voor gasveren

Engineers kunnen sinds kort op de Duitse website van ACE Stoßdämpfer gasveren op maat berekenen. Met deze tool breidt ACE zijn aanbod van online berekeningsprogramma’s op het gebied van dempingstechniek, snelheidsregulering, trillingsdemping en veiligheidsproducten uit.

Industriële gasveren worden voornamelijk gemonteerd aan kappen, kleppen, luiken en machinebehuizingen. Ze zorgen ervoor dat massa’s zonder grote krachtsinspanning veilig kunnen worden geopend, gesloten en op zijn plek gehouden. Met behulp van het nieuwe online calculatieprogramma van ACE kunnen de meest gebruikelijke toepassingen van gasveren nu in enkele stappen worden berekend. Ervaren engineers ontvangen binnen 1 minuut informatie over de gasveer die het meest geschikt is voor de gevraagde toepassing. Hierbij worden de best passende gasveer en het benodigde montagemateriaal nauwkeurig weergegeven. Uniek in deze branche is de volledig grafisch weergegeven gebruikersinterface, met de mogelijkheid om de gasveertoepassing naar keuze in 2D of 3D te visualiseren. “Bij de ontwikkeling van deze gebruiksvriendelijke calculatietool voor ACE gasveren hebben we gebruik gemaakt van onze ervaring met vergelijkbare tools voor onze industrie- en veiligheidsstootdempers,” legt Global Marketing Director Andre Weßling uit.

Net als bij stootdempers gaat het proces van berekening, bestelling en levering van industriegasveren nu een stuk sneller. In de huidige softwareversie verloopt de bestelling via een aparte aanvraag. In de toekomst zal de online berekende gasveer direct via de e-shop van ACE besteld kunnen worden. Deze worden dan in het magazijn van ACE in Langenfeld op maat met stikstof gevuld en via pakketpost verzonden. Natuurlijk kunnen klanten naar wens nog steeds gebruik maken van persoonlijk advies en hulp bij de berekening en bestelling van ACE gasveren.

Onder de knop ‘Berechnungen’ is de calculatietool te vinden. Binnenkort is deze gebruiksvriendelijke software ook op de Engelse site van ACE beschikbaar.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden