19 juli 2018 - 2 min leestijd

Additive Industries en LPW integreren poedermanagement in 3D-printer

Op de Farnborough International Airshow in Londen bevestigden LPW Technology en Additive Industries hun samenwerking op het gebied van geïntegreerde industriële additieve fabricage van metalen onderdelen voor hoogwaardige toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart.

Dr. Phil Carroll, CEO van LPW Technology, en Jan-Cees Santema, Sales Director Europe van Additive Industries, hebben een commerciële overeenkomst getekend voor Additive Industries om de poederbeheeroplossingen van LPW aan te bieden als een integraal onderdeel van de MetalFAB1-systemen en het ondersteunende Additive World-platform. Hierdoor kunnen klanten van Additive Industries automatisch poeder in de MetalFAB1-systemen laden onder inerte omstandigheden en de belangrijkste kenmerken van de metaalpoeders registreren tijdens hun levenscyclus, van de productie van metaalpoeder tot de productie van onderdelen. Vooral bij de serieproductie van gekwalificeerde onderdelen is dit gesloten-lussysteem essentieel om het risico op contaminatie en mogelijke variaties in de poederprestaties als gevolg van blootstelling aan zuurstof en vochtigheid te verminderen.

 

Traceerbaarheid

Carroll merkte op dat “het bekijken van additieve productie vanuit het perspectief van het metaalpoeder de ontwikkeling van ons PowderLife poedervernevelings-, poedertransport-, leverings- en traceerbaarheidssysteem heeft aangestuurd. Onze PowderEye-sensoren zorgen ervoor dat de poederomgeving nauwlettend wordt gemonitord tijdens transport en tijdens het metaalprintproces. We zijn verheugd dat Additive Industries ervoor heeft gekozen om deze aanpak toe te passen als onderdeel van hun geïntegreerde industriële additieve productiesysteem “.

 

Industriële kwaliteit versnellen

In een reactie op de samenwerking merkte Daan Kersten CEO van Additive Industries op: “We werken al jaren met LPW en delen de visie op volledige automatisering en integratie. Door de LPW Powder Hopper-oplossing en PowderSolve-software in onze MetalFAB1-systemen en -software te integreren, kunnen onze klanten de productie van onderdelen van industriële kwaliteit versnellen en alle gegevens op één plaats opslaan. De geïntegreerde toevoer van poeder in combinatie met volledige traceerbaarheid sluit de lus om gecertificeerde onderdelen te produceren in gereguleerde omgevingen zoals lucht- en ruimtevaart en gezondheidszorg. Bovendien vermindert het geautomatiseerde en gesloten poederlaadsysteem de handmatige arbeid aanzienlijk en vermindert de blootstelling van de gebruiker aan poeder voor een veilige en gezonde werkomgeving. De langdurige relatie tussen LPW Technology en Additive Industries heeft geleid tot dit innovatieve poederhandlingsysteem “.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden