28 augustus 2019 - 2 min leestijd

Additive Industries grootste luchtvaart-klant koopt zes metaalprinters

Additive Industries North America, heeft zes MetalFAB1-systemen verkocht aan een prestigieus ruimtevaartbedrijf in Californië. Wanneer de bestelling voor zes machines later dit jaar op de locatie van de klant aankomt, zal het de geïnstalleerde basis van MetalFAB1-systemen op tien brengen. Deze klant kon in de maand juni ongeveer 700 kilogram poeder consolideren met de vier MetalFAB1-systemen die momenteel in gebruik zijn.

Met de MetalFAB1-systemen is deze klant in staat om kosteneffectief onderdelen met een diameter van meer dan 420 mm bij 400 mm met een gewicht van maar liefst 180 kilogram te produceren. “Dit onderdeel is waarschijnlijk het grootste, meest complexe poederbedfusiedeel dat ooit in serieproductie is geproduceerd. We zijn trots op ons multidisciplinaire team dat met deze klant heeft samengewerkt om deze productie te realiseren, evenals de mogelijkheden van onze MetalFAB1-systemen om dagen achtereen te printen”, zei Shane Collins, General Manager voor Additive Industries North America. “Deze bestelling brengt de Noord-Amerikaanse MetalFAB1-installatie naar zeventien systemen, wat is bereikt sinds de eerste machine eind 2017 werd geïnstalleerd”, voegt hij eraan toe.

“De snelle groei in Noord-Amerika is deels te danken aan onze focus op de ruimtevaartsector en de curve van de luchtvaartacceptatie voor productie van additieve producten. We verwachten dat deze groei verder zal versnellen wanneer onze klanten hun applicaties publiekelijk vrijgeven en meer bedrijven de grote, complexe onderdelen kunnen visualiseren die op het MetalFAB1-systeem kunnen worden vervaardigd in legeringen op basis van titanium, aluminium, staal en nikkel”, voegde Daan Kersten toe, CEO van Additive Industries.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden