11 mei 2017 - 2 min leestijd

Additive Industries Presenteert vier-laser versie MetalFAB1 op RAPID

Op de eerste dag van RAPID 2017, een 3D-printbeurs in Noord Amerika, presenteert Additive Industries haar vier-laser versie van het industriële 3D-printsysteem MetalFAB1 voor de Amerikaanse markt. De engineers van Additive Industries zijn erin geslaagd om een bouwkamer en optische sets te ontwikkelen voor het gebruik van vier lasers op het gehele bouwvlak. Dit stelt de MetalFAB1 gebruikers in staat om grote onderdelen te printen zonder ongewenste deelnaden die het product verzwakken of de noodzaak om het bouwvolume op te delen in zones.

Alle vier lasers van de MetalFAB1 kunnen gebruikt worden om metaalpoeder te smelten op de volledige bouwplaat terwijl automatische kalibratie van de lasers onderling zorgt voor een nauwkeurige uitlijning. De modulaire architectuur biedt Additive Industries’ klanten de mogelijkheid om te starten met een of twee lasers en later meer lasers toe te voegen. Bovendien zorgt dit ontwerp voor redundantie, als een van de lasers onverhoopt mocht uitvallen kunnen de andere lasers de opdracht alsnog voltooien na een automatisch hernieuwde toewijzing van de lasers. 

 

Zeven systemen in gebruik

Sinds de levering van de eerste MetalFAB1 aan Airbus in het eerste kwartaal van vorig jaar heeft Additive Industries succesvol zeven systemen geïnstalleerd. Vijf zijn er intensief getest door de Beta klanten en inmiddels zijn ook de eerste productiesystemen in gebruik genomen, onder andere door BMW. Deze systemen bevatten allen vier lasers voor maximale productiviteit. De feedback van haar klanten heeft Additive Industries gesterkt in haar vertrouwen om nu ook de vier-full-field-laser optie te lanceren op RAPID. Deze optie is beschikbaar voor alle MetalFAB1 configuraties, van het recent gelanceerde Process & Application Development Tool tot en met de uitgebreide systemen voor serieproductie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden