Tijdens de Formnext heeft Additive Industries de resultaten gepresenteerd van een onafhankelijke benchmarkstudie en is het bedrijf een nieuw partnerschap gestart met Fraunhofer Project Center aan de Universiteit Twente en het Fraunhofer Institute for Production Technology IPT in Aken, (D).
Ampower, een adviesbureau voor additieve productie, concludeerde in hun onafhankelijke benchmarkstudie ‘Productivity Evaluation for Metal Additive Manufacturing Systems’ dat de MetalFAB1-systemen van Additive Industries de laagste systeeminvestering combineren met de laagste totale kosten per onderdeel en de hoogste jaarlijkse capaciteit. Ze testten vier typische onderdelen uit verschillende industrieën, zoals medische heupimplantaten, impellors uit de olie- en gasindustrie en onderdelen uit de auto- en ruimtevaartindustrie. In alle gevallen kwam het MetalFAB1 systeem als beste uit de bus vergeleken met vijftien andere 3D-metaalprintsystemen. Om de leider in productiviteit te blijven, verkocht Additive Industries een MetalFAB1-systeem aan het Fraunhofer Project Center aan de Universiteit Twente en is een strategische samenwerking aangegaan met hen en hun collega’s in het Fraunhofer Institute for Production Technology IPT. Het belangrijkste doel van dit partnerschap is om nieuwe materialen te kwalificeren, ontwerprichtlijnen te verbeteren, expertise op het gebied van nabewerking te vergroten en de integratie van metaalprinten in industriële procesketens mogelijk te maken voor brede acceptatie in de industrie.
De waterstofraceauto van het Forze Hydrogen Racing Team, gebouwd door verschillende generaties studenten van de TU Delft heeft zijn eerste …
Investeringsfonds MGF verwerft een minderheidsbelang toe bij de ondernemingen Laagland en De Graaf Aandrijvingen. Eddo Cammeraat, directeur en mede-eigenaar koopt …
FME, Koninklijke Metaalunie en het ministerie van Economische Zaken hebben het onderzoek ‘Normering financiële waardebepaling’ laten uitvoeren. Uit 75 cases blijkt duidelijk …
Maakbedrijven kunnen meedoen aan een pilot ‘Cyberassistentie voor mkb’ers in de high-tech maakindustrie’. Via deze pilot kunnen maximaal 50 mkb-ondernemers …