26 mei 2023 - 2 min leestijd

Aiden en Cordis brengen low-code naar de productievloer

Aiden en Cordis hebben de handen ineengeslagen en een unieke oplossing ontwikkeld voor de maakindustrie. Aiden en Cordis, beide expert op het vlak van low-code applicatieontwikkeling voor de maakindustrie, ontwikkelden een oplossing waarmee de maakindustrie volledige controle krijgt over de software op alle machines, robots en PLC’s op de productievloer. Dit is bereikt door de de low-code machinecontrol suite van Cordis te combineren met het low-code Mendix platform van Siemens.

Door de samensmelting van beide werelden worden OT en IT met elkaar verbonden op een unieke wijze welke nieuw is binnen de industrie. Beide platformen hebben zich al zelfstandig bewezen als enablers voor Industry 4.0 en Smart Factory initiatieven binnen hun eigen domein. Door dit samen te brengen als één oplossing is een unieke propositie ontwikkeld waarmee de maakindustrie blijvend sneller kan innoveren.

Door het platform van Cordis in te zetten is het onder andere mogelijk rijke data direct uit de hardware van machines (OT) uit te lezen en dit toegankelijk te maken voor de organisatie middels maatwerk applicaties op het Mendix low-code platform (IT). Het Mendix low-code platform wordt over de hele keten ingezet van productie tot de eindklant, waarbij maakindustrie specifieke applicaties en innovaties op het platform worden meegeleverd en op maat kunnen worden doorontwikkeld samen met de klant. 

Door de inzet van low-code en voorontwikkelde ‘Industry application templates’ komen mogelijkheden als Digital Twin, predictive maintenance en smart field operations met behulp van Augmented Reality, met een korte time-to-market, ook in handbereik voor middelgrote bedrijven en scale-ups in de maakindustrie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden