2 juli 2019 - 2 min leestijd

Alfa Romeo F1 Racing versterkt samenwerking met Additive Industries

Bij de opening van de Rapid.Tech – Fabcon-conferentie over industrieel 3D-printen in Erfurt, heeft Additive Industries aangekondigd dat het zijn technologiepartnerschap met het F1-team van Alfa Romeo Racing heeft versterkt.

 

In opdracht van Alfa Romeo Racing heeft Sauber Engineering, net als het F1-teamdeel van de Sauber Group, het MetalFAB1 Productivity-systeem met vier modules besteld. Hiermee wordt Sauber Engineering niet alleen de grootste klant van Additive Industries, het onderstreept ook de ambitie van Sauber Engineering om de nummer 1 Europese leverancier te worden in industrieel 3D-metaalprintwerk.

Christoph Hansen, hoofd technische ontwikkeling bij Sauber Engineering AG, zei: “Slechts twee jaar geleden kondigden we de technologische samenwerking op Rapid.Tech aan en kochten we twee MetalFAB1-systemen die in drie jaar tijd zouden worden uitgebreid naar twee zes-modulesystemen. Ondertussen hebben we de upgrade versneld, een derde systeem geïnstalleerd en nu een vierde besteld, allemaal over twee jaar. Tegelijkertijd breiden we onze interne capaciteiten uit met nabewerking en HIP-processen”

Daan Kersten, CEO van Additive Industries, voegde hieraan toe: “Onze installed base groeit snel, niet alleen met nieuwe klanten in onze kernmarkten zoals de lucht- en ruimtevaart en de auto-industrie, maar ook via bestaande klanten zoals Sauber Engineering, die oprukken om een van de toonaangevende bedrijven in industriële 3D-printing in Europa te worden. Hoewel de meeste gebruikers van metaal additieve productie nog steeds prototypesystemen toepassen, zien we dat steeds meer bedrijven concluderen dat ze specifieke systemen voor serieproductie nodig hebben. Onze modulaire MetalFAB1-familie is een beproeft systeem dat is ontworpen voor dit gebruik. We zijn dankbaar en trots om technologiepartner te zijn van Sauber Engineering en het F1-team van Alfa Romeo Racing.”

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden