22 oktober 2018 - 2 min leestijd

Alfa Romeo Sauber F1 Team installeert derde MetalFAB1-systeem

Bij de start van het Formule 1-race-evenement in Austin, Texas, hebben Alfa Romeo Sauber F1 Team en Additive Industries aangekondigd om hun driejarig technologiepartnerschap te verlengen tot vijf jaar. Onlangs heeft het Alfa Romeo Sauber F1-team binnen een jaar tijd zijn derde MetalFAB1-systeem in ontvangst genomen en het tweede systeem uitgebreid om de productiviteit te verhogen.

Frédéric Vasseur, Team Principal Alfa Romeo Sauber F1 Team en CEO Sauber Motorsport AG vertelt: “We zijn blij dat we onze huidige samenwerking met Additive Industries kunnen verlengen en een derde MetalFAB1 3D-printsysteem kunnen introduceren in onze faciliteiten. Niet alleen willen we onze productie van onderdelen voor de Formule 1 verder ontwikkelen, maar we breiden ook onze competenties en activiteiten uit in onze externe bedrijven. Voortbouwend op de succesvolle samenwerking die we tot nu toe hebben gehad, kijken we ernaar uit om samen te werken met Additive Industries en verdere vooruitgang te boeken in onze gedeelde projecten.”

 

Industrieel 3D-printen

Christoph Hansen, hoofd technische ontwikkeling van Sauber Engineering AG voegde toe: “Na een grondige evaluatie van alle systemen vonden we de MetalFAB1 van Additive Industries het enige echte industriële 3D-printsysteem dat op de markt verkrijgbaar is. Hun niveau van integratie en automatisering stelde ons in staat om de technologie snel en met slechts een klein team van experts te implementeren. Bovendien is het MetalFAB1-systeem gemakkelijk te gebruiken en het heeft een hoge consistentie in de bouwkamers en tussen systemen. Hierdoor kunnen we de werklast flexibel plannen over de drie systemen.”

 

“Het beste compliment”

“Voor Additive Industries bevestigt deze partnerschapsuitbreiding met het Alfa Romeo Sauber F1 Team de versnelling van industriële additieve productie waar we naar streven. Dat het Romeo Sauber F1 Team in zo’n korte tijd drie systemen van ons in gebruik heeft genomen is natuurlijk het beste compliment voor ons team, zowel voor het systeemontwerp als het 3D-metaalprintproces, maar ook voor ons klantenserviceteam dat nauw samenwerkt met het Alfa Romeo Sauber F1 Team om de hoogste productiviteit te bereiken. We zijn allebei trots en dankbaar voor zo’n samenwerking “, verklaarde Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden