3 november 2017 - 2 min leestijd

Altair en APWORKS presenteren innovatieve producten voor AM op Formnext

Simulatiespecialist Altair en Airbus-divisie APWORKS nemen samen deel aan Formnext 2017, in Frankfurt van 14 – 17 november. Daar presenteren de beide bedrijven nieuwe ontwerpprocessen, materialen en software voor industrieel 3D-printen en het gezamenlijke 3i-PRINT-project.

3i-PRINT is een project van Altair, APWORKS, CSI Entwicklungstechnik, EOS, GERG en Heraeus, om de mogelijkheden van simulaties en industrieel 3D-printen voor de automobielindustrie inzichtelijk te maken. Op de stand van Altair en APWORKS is een 3D-geprint voorframe voor een klassieke VW Caddy te zien, dat dankzij moderne simulatiesoftware en innovatieve materialen zowel lichter als sterker is dan het origineel. Door het ontwerp te optimaliseren met de vrijheden die 3D-printing biedt, is het team er tevens in geslaagd functionaliteit voor het passief en actief koelen van de elektrische aandrijving te integreren. Engineers van CSI Entwicklungstechnik hebben de constructie van het VW Caddy-voorframe geoptimaliseerd met Altair’s HyperWorks applicaties. Vervolgens heeft APWORKS alle onderdelen geprint op een EOS M 400 systeem, met behulp van het door APWORKS ontwikkelde Scalmalloy materiaal, geleverd door Heraeus. Tenslotte hebben specialisten van GERG met de 3D-geprinte onderdelen het nieuwe voorframe gecreëerd. Bezoekers kunnen ‘The making of 3i-PRINT’ ervaren, tijdens een workshop op 15 november om 10.00 uur.

 

Beursnieuws

Altair en APWORKS presenteren op formnext 2017Altair’s software voor het gehele digitale productontwikkelingsproces voor additive manufacturing, waaronder nieuwe functionaliteit van solidThinking Inspire. Deze software ondersteunt voortaan supportconstructies voor 3D-printing, het genereren en visualiseren van hybride ‘lattice’ structuren, de oriëntatie van componenten in de printer en andere verbeteringen voor het optimaliseren van de topologie. Daarnaast wordt Inspire Unlimited gepresenteerd, Altair’s platform voor productontwikkeling in de cloud, dat binnenkort in Europa beschikbaar komt. Formnext bezoekers kunnen alvast de functionaliteit en performance van dit browsergebaseerde platform ervaren en ontdekken.

APWORKS presenteert de gepatenteerde Scalmalloy aluminiumlegering, het eerste materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor 3D-printing. Scalmalloy combineert de buigzaamheid van titanium met het gewicht van aluminium, waarmee dankzij de ontwerpvrijheid van additive manufacturing efficiëntere componenten te produceren zijn. Bezoekers kunnen daarnaast bij APWORKS tevens meer leren over ‘ontwerpen voor additive manufacturing’ en de bijbehorende concepten, processen en services van het bedrijf voor additive manufacturing.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden