11 maart 2019 - 2 min leestijd

Altair integreert op Hannover Messe 2019 simulaties met data science

Simulatiespecialist Altair toont op Hannover Messe 2019 hoe de integratie van simulaties met data science kan leiden tot industriële intelligentie voor predictive maintenance en digital twins. 

Behalve simulatiesoftware voor productontwikkeling levert Altair ook applicaties en technologie voor data science en high-performance computing. Op Hannover Messe laat het bedrijf onder andere toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) zien voor Industry 4.0 en simulatiegestuurd ontwerpen. Maar ook innovatieve klantprojecten, zoals hoe Brompton Bike zonder vooraf nog een mesh te genereren constructieve analyses uitvoert met Altair SimSolid. Verder zijn toepassingen voor predictive maintenance gebaseerd op data science en het creëren van digital twins te zien, applicaties die de downtime van robots minimaliseren bij ABB en het gebruik van simulaties voor datagestuurde beslissingen bij Schneider Electric.

 

Integratieplatform

“Veel bedrijven werken bij de ontwikkeling van nieuwe producten met verschillende applicaties, bestandsformaten en terminologie, waardoor innovatie een moderne ‘toren van Babel’ is”, zegt Dr. Pietro Cervellera, vice president EMEA operations van Altair. “Met ons integratieplatform, dat nieuwe manieren voor samenwerking en multi-fysische ontwikkeling biedt, helpen wij bedrijven taalbarrières te doorbreken en sneller tot de beste oplossingen te komen. Door de vooruitgang in data science en het IoT is het nu eenvoudiger dan ooit tevoren om digital twins en methoden voor predictive maintenance te implementeren om een holistisch beeld van elk product te krijgen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden