22 oktober 2019 - 2 min leestijd

Altair neemt Polliwog over voor geautomatiseerd PCB-ontwerp

Altair, softwareleverancier voor productontwikkeling, high-performance computing en data-analytics, heeft Polliwog Co. Ltd. uit Seoul overgenomen. Met deze specialist in Electronic Design Automation (EDA) versterkt Altair de integratie tussen mechanisch en elektronisch ontwerpen voor de snelgroeiende elektronicamarkt.

Polliwog breidt Altair’s aanbod voor systems engineering uit met oplossingen voor het ontwerpen en analyseren van printed circuit boards (PCB) en klanten zoals Samsung en LG Electronics.

 

PCB-ontwerp

Polliwog levert de PollEx Modeler, gebaseerd op open standaarden, die eenvoudig data voor het ontwerpen en analyseren van PCB’s kan inlezen uit andere ECAD- en simulatiesoftware. De modeler biedt uitgebreide functionaliteit voor het analyseren en optimaliseren van de circuits, thermische en energetische prestaties en simulaties voor de signaalintegriteit. Verder bevat de Polliwog-modeler nog zoek- en rapportagefuncties voor multidisciplinaire ontwerpfeedback.

Het integraal ontwerpen van mechanisch en elektronisch gedrag is tegenwoordig onontbeerlijk bij productontwikkelingen. Alair heeft de afgelopen jaren het aanbod van simulatiesoftware voor mechanisch productontwerp uitgebreid met toepassingen voor het simuleren van geïntegreerde systemen en elektromagnetische invloeden. De Polliwog PCB-solvers en verificatietools breiden het beschikbare aanbod verder uit.

 

Open system filosofie

“PollEx is gebaseerd op dezelfde ‘open system’ filosofie als de Altair-oplossingen, waardoor deze modeler eenvoudig te integreren is met de PCB-ontwerptools die onze klanten gebruiken”, zegt James Scapa, bestuursvoorzitter, CEO en oprichter van Altair. “Daarom past PollEx uitstekend bij ons aanbod voor simulatiegestuurd ontwerpen. Met die krachtige PCB-modeler en tools voor ontwerpverificatie kunnen EDA-engineers van zowel MKB-bedrijven als grote ondernemingen beter samenwerken in combinatie met ons HyperWorks-portfolio.”

“Onze business is tot nu toe vooral gericht op Korea, waar wij samenwerken met de grootste elektronicafabrikanten”, zegt Sun Hewh Huh, president en CEO van Polliwog. “Altair is voor ons de beste match voor een wereldwijde expansie. “Gezien de snel toenemende convergentie van mechanisch en elektronisch ontwerpen, past Altair’s visie over simulatiegestuurd innoveren en de bedrijfscultuur perfect bij onze mensen en technologie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden