21 juni 2017 - 2 min leestijd

AM industrie vraagt EU voor ondersteuning

Voor het derde jaar op rij heeft Cecimo begin juni j.l. de ‘Additive Manufacturing European Conference’ (AMEC) georganiseerd. Het evenement vond plaats in het Europese parlement in Brussel (B). Sprekers bij AMEC hebben deze gelegenheid gebruikt om aandacht te vestigen op de noodzaak van een diepere EU-aanpak op het gebied van additive manufacturing. En dan met name omtrent onderzoek en onderwijs.

AMEC is georganiseerd door Cecimo en co-hosted door Brando Benifei (S&D), Anthea McIntyre (ECR) en Cora van Nieuwenhuizen (ALDE), leden van het Europees Parlement. Het evenement benadrukte de voortreffelijke knowhow van Europa in de ontwikkeling van industriële additive manufacturing en de bestaande uitdagingen voor de adoptie ervan in Europa. In een tijd waarin nieuwe concurrenten op internationaal niveau de markt betreden, wees de conferentie de EU-beleidsmakers er op dat de positie van Europa versterkt moet worden. Industrialisten en besluitvormers op het podium kwamen met tot de conclusie dat er meer financiering nodig is voor onderzoek, ondersteuning voor normalisatie-inspanningen en het creëren van een grote poel van talenten voor de industrie. Filip Geerts, directeur-generaal van Cecimo, zei: “Het is belangrijk om vooruit te kijken om met de EU grotere doelen te bereiken, zoals industriebeleid, digitalisering maar ook bijvoorbeeld de circulaire economie”.

 

Strategie

AMEC heeft ook de Cecimo ‘European Additive Manufacturing Strategy’ uitgewerkt. Het document geeft een overzicht van de beleidsvelden die de prioriteit van de EU-autoriteiten verdienen. Het verzamelt de input van diverse experts en geeft aanbevelingen om de opname van de AM te versnellen. De strategie is beschikbaar op onze website van Cecimo.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden