23 oktober 2018 - 1 min leestijd

Amada wint scheidingstechniek-award tijdens EuroBlech 2018

Amada, fabrikant van machines en gereedschappen voor de plaatbewerkingsindustrie, heeft tijdens EuroBlech 2018 een prijs gewonnen voor hun zogenomende Ventis. De prijs is in de categorie ‘scheidingstechniek’.

 

Volgens de jury is de Ventis de volgende generatie fiber laser. Woordvoerder Axel Willuhn van Amada: “Het revolutionaire flexibele straal-begeleidingssysteem van de Ventis 3015AJ 4kW verslaat de huidige beperkingen van conventionele lasersnij-machines. Met slecht 4kW is het systeem in staat om om een niveau te presteren dat normaliter voorbehouden is aan 6 of 8 kW-systemen”.

Het gebruik van een innovatief proces betekent dat het systeem in staat is om de laserstraal in de kerfvoeten op vooraf gedefinieerde patronen te oscilleren. Dit resulteert niet alleen in een aanzienlijk grotere snijkant, het garandeert ook een absoluut perfecte schuine vrije snede. De oppervlakteruwheid bereikt in het vezellaserveld is ongeëvenaard en is alleen vergelijkbaar met de kwaliteit van een CO2-laser. Tegelijkertijd kan de zogenaamde braam, die anders gebruikelijk is, bijna volledig worden uitgesloten.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden