25 juli 2018 - 3 min leestijd

AMB: Het hart van de metaalbewerking klopt in Stuttgart

Duitse en internationale metaalbewerkingsdeskundigen ontmoeten elkaar op AMB in Stuttgart van 18 tot 22 september 2018. Meer dan 1.500 exposanten zullen hun ontwikkelingen en innovaties presenteren op een bruto expositieruimte van meer dan 120.000 m2. Daarmee wordt AMB 2018 de grootste AMB ooit. “Met de nieuwe Paul Horn Hall, de speciale AMB-show ‘Digital Way’ en het bijbehorende congres, hebben we ideale omstandigheden gecreëerd om AMB 2018 nog groter en beter te maken”, aldus Ulrich Kromer von Baerle, CEO van Messe Stuttgart.

In het verleden waren alle capaciteiten van het beursterrein uitgeput. Dit zal ook niet veranderen in 2018, ondanks een toename van de hoeveelheid tentoonstellingsruimte. “Er zal een extra 15.000 m2 beschikbaar zijn dankzij de nieuwe Paul Horn Hall, waardoor we in staat zullen zijn aan de vraag van exposanten te voldoen en het evenement aantrekkelijker voor bezoekers te maken door nog meer producten en innovaties te presenteren,” vertelt Kromer.

 

Onderwerpen herverdeeld

De onderwerpen in de beurshallen zullen dit jaar worden geherstructureerd: bewerkingsmachines en opspangereedschappen zullen worden gepresenteerd in het L-Bank Forum (Hal 1) en Hal 3. Hal 4 en de Oskar Lapp Hall (Hal 6) zullen zich concentreren op draaibanken en automatische draaibanken. Hal 5 bevat slijpmachines en alles wat daarmee te maken heeft. De Alfred Kärcher Hall (hal 8) presenteert innovaties in zaagmachines, oppervlaktetechniek, markeringssystemen, verhardings- en verwarmingsmachines, smering en koeling, en veiligheids- en milieutechniek. Hal 7, hal 9 en de nieuwe Paul Horn Hall (hal 10) ronden het tentoonstellingsprogramma af met freesmachines, meetsystemen en kwaliteitsborging, evenals flexibele productiecellen, bewerkingscentra en boormachines. Leveranciers van besturings- en aandrijfsystemen, CAD / CAM / CAE en productiesoftware zullen vanaf nu rechtstreeks te vinden zijn in het Entrance East en in Hal 2 bij de ingang van het beursterrein.

 

AMB ‘Digital Way’ en congres

Tijdens de première van de speciale show ‘Digital Way’ en het bijbehorende tweedaagse congres, toont AMB in september manieren waarop industriële bedrijven het potentieel van digitalisering kunnen vergroten met behulp van de nieuwste informatietechnologie. Het doel is om AMB te gebruiken, als een platform voor providers en gebruikers, als een oriëntatie die laat zien hoe aan de vraag naar hogere verkoop- en kostenbesparingen kan worden voldaan, vooral door een hogere productiviteit van medewerkers en een grotere machine-efficiëntie. Gunnar Mey, afdelingsdirecteur Industrie bij Messe Stuttgart, verduidelijkte: “Bedrijven willen weten hoe Industry 4.0 en digitalisering in de productie geïmplementeerd kunnen worden. Welke providers hebben al met succes projecten uitgevoerd? Welke applicaties of modellen zijn beschikbaar en relevant voor het betreffende bedrijf? Tijdens de speciale show ‘Digital Way’ zullen we bezoeker antwoordt geven op deze vragen.”

 

Groei gaat door in 2018 

Ondanks dat in het najaar fabrikanten hun innovaties presenteren op de IMTS in Chicago en de JIMTOF in Tokio, zal elke wereldleider in metaalbewerking aanwezig zijn op AMB 2018 in Stuttgart. Het goede nieuws is dat de economie niet beter kan. Economische experts voorspellen dat het bruto binnenlands product in Duitsland en de eurozone in 2018 respectievelijk met 2,2 procent en 2,3 procent zal stijgen. “Exposanten hebben ons bevestigd dat de capaciteiten in de industrie momenteel op het hoogste niveau lopen sinds 2008. Nu zou het juiste moment zijn om noodzakelijke investeringen te doen. AMB biedt een uniek platform in dit opzicht, aangezien exposanten hier de nieuwste stand van de techniek presenteren en laten zien wat nu mogelijk is met betrekking tot digitalisering in productie”, voegde Gunnar Mey eraan toe.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden