6 december 2017 - 2 min leestijd

Anders Invest investeert in Numafa

Anders Invest heeft op 4 december j.l. haar negende acquisitie afgerond door de overname van 70% van de aandelen in Numafa te Heinenoord. De aandelen werden gekocht van de twee directeuren-aandeelhouders. Directeur Ton Bervoets zal de onderneming eind 2017 verlaten. Hans Andeweg blijft aan en houdt een belangrijk minderheidsbelang.

Naast Numafa maakt Van Rennes Industrial Automation (VRIA) eveneens onderdeel uit van de acquisitie. Er zijn vestigingen in Duitsland en Italië. Numafa is wereldwijd een top 3 speler op het gebied van de productie en verkoop van systemen voor het reinigen van herbruikbare kratten en pallets. Deze kunststof kratten en pallets worden in toenemende mate gebruikt in de voedselverwerkende industrie. De onderneming ontwerpt en assembleert de reinigingslijnen, die vele duizenden kratten per uur op hoge snelheid verwerken. De onderneming heeft een brede internationale klantenportfolio en rekent grote supermarkt- en fastfoodketens tot haar klantenkring. VRIA ontwikkelt de automatisering en de software voor de aansturing van de Numafa-systemen en levert tevens vergelijkbare diensten aan derden. De onderneming is de laatste jaren hard gegroeid en ziet voldoende kansen om deze groei voort te zetten. Herbruikbare kratten voor levensmiddelen zijn wereldwijd in opkomst en de eisen aan de reiniging stijgen. Numafa wil voorop blijven lopen door verder te investeren in automatisering en duurzaamheid.

Anders Invest verheugt zich over de samenwerking en kijkt met bewondering naar de directie en de circa 100 medewerkers die met elkaar een stabiele onderneming met een betrouwbare naam hebben opgebouwd

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden