2 mei 2017 - 2 min leestijd

André Gaalman (FPT-VIMAG) “Goed dat het land kiest voor rust en stabiliteit”

André Gaalman, voorzitter FPT-VIMAG, is blij met de uitslag van de verkiezingen. De voorman van de brancheorganisatie voor de productietechnologie met meer dan 160 leden, roemt de Nederlandse kiezer: “Het is goed om te zien dat in onrustige tijden het land kiest voor de rust en stabiliteit”.

Dat de VVD de grootste partij is gebleven, is positief volgens Gaalman. “De VVD heeft haar verantwoordelijkheid genomen om maatregelen te nemen om uit de crisis te komen. Nederland is sterker nu. We verwachten dat de VVD koers houdt en dat aan het bedrijfsleven de ruimte blijft om te ondernemen. We hopen dat de VVD blijft staan voor investeringen in Nederland.”

 

Speerpunten

Een coalitie-advies heeft Gaalman niet. Wel ziet hij kansen in het proces naar een nieuw kabinet. “Een brede coalitie kan van alle partijen wat goeds betekenen. Van het CDA verwachten we dat deze partij in de formatie het belang van het MKB en de ondernemers niet uit het oog verliest. D66 is altijd de onderwijspartij geweest. Dat is ook een van de speerpunten van FPT-VIMAG. We verwachten van D66 dat ze flink inzet op meer geld voor goed vak-onderwijs.”

Ook aan de linkerkant van het spectrum ziet Gaalman goede toevoegingen: “GroenLinks zet in op jongeren en duurzaamheid. We hopen dat de partij hier ook techniek aan toevoegt. De drie-eenheid jeugd, techniek en duurzaamheid staat voor een betere toekomst.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden